Snattad lista

Tog mig friheten att snatta en lista av syrran lördagen till ära. Efter detta går jag i en bloggdvala på några dagar så jag får tummen ur mitt fagra arsle och läser på tent och skriver hemtent.


Vad gjorde du kl 08 imorse: Matade Klimpen..
Vad gjorde du för 15 min sedan: Kollade FB....
Det sista du sa högt
: Vaihdaks vaipaa? Ei siinä varmaa hirveesti paskaa oo...
Det senaste någon sa till dig: nojoo et viittiny ite vaihtaa?
Vad har du druckit idag:
Vatten, mjölk och Jones färdigköpta kakao.
Vad var det senaste du åt
: schweizernötchoklad.
Vad var det senaste du köpte
: Morots-potatisvälling.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Höghusbrun
Vad är det för väder hos dig nu: Grått, och såndär regn som kommer från exakt alla håll.
Godaste glassmaken
: Kan inte bekänna färg så jag säger god glass.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Jodå!
Sover du tungt: Jeps. Förutom då Jones gör det.
Drömmer du mardrömmar: Minns dom iaf inte så ofta...
Trivs du med ditt jobb:
Det hoppas jag att jag kommer att göra.. ;)
Favoritklädsel: Har inget sådant för allt jag äger är käpprätt åt helvete.
Favoritlåt just nu: Sininen uni och Kaffevisan...hahah
Vad ser du om du tittar till höger: TENTBOKEN PSYK.
Vad gör dig glad just nu
: Tha big boy och Targa som diskret slickar hans hår.
Vad ska du göra härnäst: Läsa. På. Tent.
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Stressad till den grad att inget vettigt blir gjort.
Favoritgodis: Choklad förstås.
Kläder just nu: Lökäbyxor och topp
Sommarplaner: Jag ska vara jättemammaledig och bli jättebrun.
Hur många kuddar sover du med
: En
Spelar du något instrument
: Nej, det sköter Jones.
Morgon eller nattmänniska: Mitt emellan
Vad är viktigast för dig: Klimpen, Jones, familj, släkt, vänner, och Targa
Är du kittlig: Nej, jag får bara spasmer om någon kittlar mej.
Snarkar du: Absolut inte.
Stjärntecken:
Vattuman
Äckligaste insekten: Fjäril
Längtar du mest efter just nu: Det här blev ju lite fel tidigare, glömde liksom ändra sista grejen.. :D men okej, jag väntar också på min "semester" och på Pingvinens ankomst! ;)

4 mån


Attityd.


Klimpen ska börja jobba för Koffa nästa sommar, så han förberedde sig lite.
Så ska han ha dom på sig om han mot nån förmodan ska på festival när han fyller 30.

Idag böt vi dessutom till större tuttar på flaskorna, och i helgen byter vi till 2:ans ersättning, och när blöjorna är slut uppgraderar vi en nummer igen, och en iskub med potatis blir 2, och han ska få morot nästa vecka, och han sket på byttan idag igen, plus att han snart växer ur vagnen. Och snart ska han ha veckopeng och mopo. Och FF-fest. Hu då.

Ännu är han som tur liten, så han fick lite Lamaze-leksaker och haklappar idag igen. Jag älskar Lamazegrejerna. Klimpen hinner väl inte leka med dem då jag gör det hela tiden.

Impulshantering

Det är farligt med barn. Man kan inte hantera sina köpimpulser. Klimpen skulle få 4 nya tuttfalsks-tuttar, som fick sällskap av 2 tuttflaskor, 7 babyskedar och lite annat smått och gott. För att inte tala om det jag klickade hem igår. OCh det ja bara måste klicka hem idag.

Jag blev liksom bara så himla motiverad att köpa en massa då han idag liksom fattade grejen med att äta potatis från sked. Ena tuttflaskan köpte jag för att vi ska ha en skilld välling-flaska då vällingdagen kommer, den andra köpte jag för att den var fin. Skedarna köpte jag förstås för att de behövs. Allt annat behövs också. Jag har en liten speciell förkärlek för barnvagnar, och eftersom det inte funkar med att köpa nya hela tidan kompenserar jag det med tuttflaskor tydligen. Psykologiskt. Och ekonomiskt. Tuttar går också bra, men med tanke på vilken problem jag hade som liten med tuttar så kan jag hålla mej. Sen suktar jag efter att köpa en pipmugg, men tvingar mej att vänta lite än. Han måste ju hinna använda sina femtielva tuttflaskor. Okej, han har bara 8. Bra ti ha skit ti va utan. Han skulle ha fler om jag fick göra vad jag vill. Men pipmuggen hinner vi med...!


Är Klimpen nöjd så är alla nöjda.


Ikväll ska jag få klippa håret. Äidin laatuaikaa!


He is a man

Det var potatisdag idag. Hade inte förberett mej mentalt så det kändes liksom nästan lite vemodigt. Men egentligen inte. Potatisen var inte så överdrivet populär, men några skedar smakade Klimpen på. Han blir säkert vinsmakare- smakar, funderar, och spottar ut! :D


Grimasen syns inte riktigt från sidan, men den sa allt.


Fingrarna slog potatisen....

Och, idag fick jag det bekräfat att jag inte har haft vattkoppor som liten. Why? Klimpen har vattkoppor. Om mamman har haft vattkoppor som barn får babyn antikroppar mot det i typ ett halvår. Bittert på något sätt. Jag tycker inte att man ska behöva ha vattkoppor då man strax ska fylla 4 mån. Okej, jag är ju inte hundra säker på att det är vattkoppor, men om jag igår såg en näppylä, och idag ser 9 näppylän som ser ut som sprängfyllda finnar med en maffig rodnad runt så drar jag den slutsatsen.

Fine om Klimpen behagar att vara tidig med det ena och det andra, men jag hade förväntat mej att han ska gå innan han får vattkoppor. Huvva då. Fan om nästa veckas vacciner blir uppskjutna nu.

Identitetskris ala Madagascar

Ni vet, sebran Marty visste inte om han var vit med svarta ränder, eller svart med vita ränder när han fyllde 10 år.

Jag förstår honom fullt. Jag vet inte om jag är randig på tvären eller randig på längden och jag är 22.

Mikä on laillaillinen, ja sanoo mul mul? No Miiinä!

Jag trodde länge jag skulle klara mig utan bristningar, men i vecka 35 typ sket det sig.

Känsliga åskådare ska stänga ögonen nu. Jag ska presentera min mage, randig på längden och diagonalt, och min rygg, randig på tvären.


Nu.2 tvärgående ränder här är mina OP-ärr. Och lilla Linea negra är seg. Och så randiga nedre ryggen. Mööms.

Så, är det nu man ska gå på stranden och vara stolt över sin mamma-kropp? Eller...? Och det räcker inte med magen, låren också. Och boobsen. I am beautiful. Jag ska ta och räkna bristningarna en vacker dag. Om det är möjligt. Måste väl dela upp dem i huvudbristningar och subbristningar som går från huvudbristningarna.

Katko och bajs..och lite dregel.

We did it again:

Jag hoppas innerligt att Klimpen inte ärver min snusmumriknäsa. Dessutom kan man ana lite Tarja Halonen i den.

Hoppas detta WC-bajsande inte orsakar trauma för framtiden...kan det göra det? Det är liksom bara som himla lämpligt att lyfta dit honom illa kvickt när man just tar bort blöjan och ser att fecesavgången börjar ta form.

Idag var vi på studiebesök till Katko. Klimpen var tyvärr icke med... ;) Nu bestämde jag mej ganska hårt att jag vill göra min missbrukarpraktik där nästa sommar. Var jag vill göra min mentalvårdpraktik vet jag inte... Hutskiakuten? Återstår att se. Nästa vecka får jag veta på vilka avdelningar jag ska göra min sjukhuspraktik i höst...


Checka in flirten. Om detta fortsätter är det nog bäst att hålla typen inlåst tills han är 25 åtminstone. Såvida han inte fortsätter dregla, det lär inte vara attraktivt. Notera även Jones' sympati gravidkilon.


Nu har jag dessutom skurat golven, bara för att välkomna Targa's försenade löptid. Alternativt riktigt pissigt kura-väder. Så går det ju alltid liksom när man städar i detta hushåll.

Finlandet

Citerar Sverige: Att förlora mot Finland finns inte på kartan!

-No, IT'S IN YOUR FACE!! Moahahahahahaaaaa!

Ja herregud. Vi skulle inte ens se på matchen, vi skulle bara kolla ställningarna, och just då gjorde det förlorande laget mål, så vi blev tvugna att se mer. Och man blev inte besviken! Plötsligt haglade finska puckar mot sverjets mål, och svennebanan blev allt bittrare!

Yes, Finland är sååå värd världsmästerskapet. Länge sen sist. Vinsten mot ärkefienden svealand smakar så mycket bättre än vinsten mot andra land.


Ett tag tänkte jag till och med att det kunde vara OK om Klimpen i framtiden skulle vilja spela ishockey. Men sen såg jag några tandlösa lejon och ångrade mej. Fotboll känns i en jämförelse lite trevligare.

How we do it

Ni får ursäkta, men man blir lite insnöad på samtalsämnen när man blir mor. I mitt fall skolgrejer eller babysnack, men jag prioriterar det senare.

Man känner sig absolut älskad när man först duschar och tar rena kläder, sedan matar typen och blir nerspydd. Med ett tillgjort leende torkar man av sig och tänker "äh, ska ju bara vara hemma, det torkar nog.." Efter maten går man och byter blöja när man tror att urineringen redan ägt rum. Inte. Det kommer i en mäktig stråle, för inga prostataproblem eller andra strålbesvär existerar i detta hushåll. Då säger man "men lilla pissenisse, kisa du på mamma?" och så pruttar man på hans mage, byter blöja, och byter sedan egna kläder.

Alternativt ligger man på sängen och leker häst/ bil/ båt/ kamel eller dylikt med typen sittande på magen, då han mittiallt flinar nöjt och därefter öppnar fontänspärren i övre magmunnen och så har man en delvis bearbetad mjölkstanning som rinner ner i nacken. Då går man i duschen, och har man tur fortsätter dagen som ovan. Om inte, så behöver man inte vara orolig, man blir åtminstone kärleksfullt nerdregglad varje dag.

Idag var jag dock så taktisk att t.o.m Klimpen blev paff. Trodde att nummer två var avklarad när jag gick för att byta blöja. Dock märker jag att så inte är fallet precis när jag drar bort den sprängfyllda blöjan. Plötsligt sitter Klimpen på WC-kanten och gör sina behov. Här går vi framåt! Nåja, det var en akut krislösning. Skura bajs överallt eller sikta i byttan? Enkelt.

Jag menar, om man tycker att det blir enformigt att bara svänga sig runt på mage och få en Harjulansk raivare då man inte fattar hur man slipper tillbaka på rygg kan man lika bra WC-träna inför framtida behov.

Det är lite otäckt det här. Klimpen föddes ju typ förra veckan, och nu måste vi fundera på första potatisportionen. Och därefter blir det välling. Och mittiallt ska han ha flaskor och muggar han själv håller i. Och sedan kräver han att få äta själv. Och så börjar han säga hur han vill ha saker och ting ställda, och så börjar han vara uppsnofsig. Och mittiallt är han pubertal och smäller i dörrarna hemma.

Klimpen <3

Familjeliv.se

Exempel: "när min lillebror va liten kunde han inte säga sugrör, så han sa sugröv."

Okej, det där är kanske bara något jag dog av skratt åt. Familjelivs hetaste debatter förgyller de flesta av mina kvällar. Jag skäms med och för folk, jag tycker synd om dom korkade, skrattar ihjäl mej åt diverse uttalanden och funderingar. Om jag har det minsta brist på att göra, så underhåller Familjeliv mej. Det är liksom så spännande att följa andras debatter och strider utan att behöva blanda sej i. Sitta och tycka bara utan att göra något liksom.

Exempel: "Varför förfaller ni och blir sunkiga träskpaddor med flottigt hår?" Riktat mot mammor. Så himla underhållande. Och rörande, att det alltid finns någon som bryr sej om andra, lite förfallna människor också!

Jag blev mamma, men var tydligen frånvarande när dom delade ut flottigt hår och träskpaddesunk. Vad fan är en träskpadda? Finns det sådana i Finland också? Svenskt nationaldjur? ;D
Jag blev bara lite randig. Randig träskpadda? Randigum trescpaddum.

Nu ska jag ta beslutet om huruvida jag ska studera gynekologi eller steriliseringslagen fram till 1970 ikväll.Nysvängd.


Ingen mat får man heller. Måste. Äta. Leksak.

Detta inägg är, efter ett indirekt krav, tillägnat min vise vän Sofistikerade Sophia, även hon blivande träskpadda. Nu behöver hon inte längre läsa om moderlig slughet. Inte ni andra heller.

RSS 2.0