Tjugoåttonde januari..Nittonhundraåttionio.Titta vad man kan hitta om man är riktigt snäll! Och jag hade iiiiiingen aning om va det kunde vara!

Imorse hurttade vi oss med mor igen. Efter det körde vi iväg så att jag kunde smygfota ett hus. Det kändes på något sätt olagligt. Grejen var den, att dom hade en trevlig fasad, alltså panelen på huset var snyggt. Det finns en risk att vi tänker efterapa den. Vi ska nämligen till husplaneraren idag, dagen till ära, så igår kväll kom vi på att det kunde vara smart att åka runt och titta lite.
Det borde vi egentligen inte ha gjort, eftersom det fanns ju alla olika tänkbara lösningar på panelen. Det tänkte liksom krisa till sej i huvudet. Sedan såg vi huset men den häftiga fasaden. Vilken tur att vi körde runt lite ändå. Det gäller att tänka att det inte blir för mycket utsmyckat liksom. Vi har en liten vision om att lägga panelen i ett hörn eller mellan några fönster med 45 graders lutning, men...jaah...liksom. Nåja, vi får diskutera med planeraren ikväll...

Jag är lite pytt på Kalevalasmycken också, så nu tänkte jag visa upp mina fingrar.På vänster finfingret sitter nykomlingen, Karjaan sormus, på höger finfinger Uskelan sormus, alltså en av Uskelaseriens ringar, fick den till julen. På höger ringfinger en spännande ring, Sormus, som jag fick ifjol samma tid som nu!
Märk väl att på bilderna kan man njuta av åsynen av mina raka lill-fingrar samt av mina proffessionella fotograferarskills.

När jag en gång är inne på ringar och Kalevala, kan jag säga att jag ville ha en Kalevala förlovningsring, Vaasan sormus. Vi slopade tanken, på grund av priset. Nu har vi en, okej två, som liknar väldigt mycket, som är tvåfärgad och kostade lika mycket, men inte är Kalevala. Tröstar mig och säger att jag ju nu fick mina två guldfärger, medan jag bara skulle ha fått antingen eller om vi tagit Kalevalas ringar. He e int lätt ti va kärring. Just för att jag är kvinna funderar jag redan nu hur min vigselring ska se ut, även om inget officiellt frieri med knäböj och djup ögonkontakt har ägt rum än. Tänker inte beskriva exakt hurudan den kommer att vara, men den har att göra med någon av ovannämda förlovningsringar, och lite ädelsten.
På tal om bröllop, så kan jag meddela att det inte är aktuellt inom ett lopp på 5 år åtminstone. Men ändå funderar jag var man kunde ha festen, vem skulle vara brudtärnor och bestman. Joni fattade inte att jag var allvarlig när jag undrade vem som skulle bli hans bestman. Jag vet exakt vilka som kommer att få lida mest med mej. För några år sedan visste jag redan hurudan brudklänning jag vill ha, men sedan kom min milt manipulativa syster och började truga sin vackra klänning på mej. Inte mej emot. Men det där ska jag nog inte noja över nu.

Jag tänker ännu ge ett vågat uttal angående bröllop och tillhörande grejer. Det handlar om frieri. Jag är inte en romantiker. Joni är lite mer romantiskt lagd än mej. Jag har ända sedan, typ, lågstadiet fasat för hur jävla romantiskt ett frieri måste vara. Alla mina kompisar hade yberromantiska fantasier om hur deras livs kärlek skulle fria till dem. Jag nojade mej redan då. Ok, jag uppskattar romantik, ibland, i viss mån. Och jag tjuter som en äkta kärring i romantiska filmer, men in real life är det inte lika häftigt. Visst vill jag att friaren går ner på knä, för jag är samtidigt lite gammalmodig. Men om allt är tillgjort och planerat ända in till antalet bubblor i champagnen, gapflabbar jag eller så blir jag så uttråkad så jag ger upp innan friaren ens hunnit dra andan inför sin fråga. Det där ska nog inte bli något problem dock, för även fast Joni är mer romantisk än mej, är han som sagt ingen superromantiker, tack och lov. Hans romantik går ut på att i smyg köpa choklad till mej, hålla det tills jag blir riktigt äckligt snål och gnällig och sedan ge det till mej, eller att städa utan att jag vägleder honom till handlingen, eller ge mej lite filt innan jag hinner gnälla om det. Men han är nog inte heller så pytt på något filmlikt frieri. Kanske han också nojat sig för att jag vill ha det så, och har kunnat pusta ut när han konstaterat att jag inte vill ha något fjäsk..

Jodå..dagen till ära...

Äckligt!

Igår hände riktigt äckliga grejer hemma, eller, egentligen kan allt ha en logisk förklaring, men det känns lite kusligt att allt kom på en gång.
Det började när jag stod och diskade. Jag hörde en jävla smäll, som om någon skulle ha kastat en påse med glasgrejer i golvet. Min första tanke var att hela hyllan hade fallit ner, men när jag nervöst smög till vardagsrummet kunde jag konstatera att min blåturkosa Aaltovas som jag fick i julklapp hade flygit i golvet! Endast den alltså, när hyllan är full med Kivilyktor, en till vas och Mariskoolar. Den bara hade liksom kommit ner. Av skadorna att döma hade botten liksom lossnat från resten. Till på köpet slog vasfan upp ett hack i TV-bordet och kistan.

Inte nog med det. När jag halvt snyftande städar upp glassplittren smäller en lampa i vardagrummet.
När jag gick till sovrummet och satte på lampan, smällde en även där. Länge sedan jag varit så jävla förbannad som då.
Sedan, avslutningsvis, faller disken omkull i torkskåpet som jag diskat tidigare på dagen. What's the problem?! Skulle jag varit ensam hemma skulle jag snabbt tagit hunden och stuckit. Nu fick jag skärpa mej och svära lite käckt. Som en äkta finntupp.

Ok, som sagt finns det förklaringar. Vasen small p.g.a något slags fel i ytspänningen. Lamporna small av den anledning dom oftast smäller, och disken...ramlade omkull för att jag...ställt dem dåligt och sedan kanske väggen skakade till av en dörrsmäll eller något.

Trösten var ju att jag fick en ny vas kostnadsfritt från Minimani när jag förde dit skärvorna från den gamla, efter att Källi varit där och diskuterat saken. Snacka om tur. Lite glad måste man ju bli av sådan service! :)

Bilder på fanskapet...


Ojsan hoppsan..

..hur gick detta till... Kom hem från butiken, blundade och vips så hade tre nya Mariskoolar dykt upp på hyllan!
Palermo. Detta är alltså då min födelsedagspresent till mig själv. Den främre, turkosa, har jag suktat efter länge, men nu vågade jag inte vänta längre så jag slog till nu eftersom den kommer att tas bort ur produktionen. Likaså den ultramarinblåa. Den tredje, sand, är inte utrotningshotad..ännu.. :D

Känner mej lite euforisk, om jag får vara ärlig. Nu väntar jag på godkännande om det blir affärer mellan mej och Jonis brors flickvän angående en Mariskool. Annars blir det bråttom till en viss affär! :D


Sambandet mellan psykisk och fysisk ohälsa...

Proffsig rubrik... Detta började jag tänka på idag i dushen (dags för en ny kategori?) när jag började tänka på skolan. Som tidigare nämt har jag svårt att minnas när jag senast haft en sådan motivation att studera som jag har nu. Eller har jag nångonsin haft så stor motivation som den jag har nu? Är så otroligt tacksam och lycklig över att skolans höga höns beviljade utbildningsprogramsbytet till mej. Kan nästan säga att det ligger bland Topp 5 bland de bästa som har hänt mej de senaste åren! Det är surt att jag inte fattade att ansöka om byte tidigare, jag gick ju 2 år på socionom linjen.

Efter gymnasiet när jag skulle söka vidare tänkte jag på sjukskötarutbildningen, men nojade över eventuellt arbete med döende och svårt sjuka, så jag valde det sociala området med mer administrativ och pedagogisk tyngdpunkt. Det räckte inte länge innan jag rent ut sagt vantrivdes. Detta far psykiskt betungande, vilket ledde till fysisk ohälsa. Visst hade jag ett par fysiska problem som skulle ha dykt upp ändå, men i ett år, plus minus, så var jag hela tiden mer eller mindre sjuk. Allt från migrän till ihållande feber och återkommande förkylningssymptom. Dessa grejer är sådana som jag fattat nu efteråt, eftersom jag hade en dylik situation i högstadiet där social stress i form av att göra andra nöjda före mig själv. En period var jag nog hemma mer än i skolan eftersom jag även då hade ihållande feber och diverse sjuktillstånd. Sedan en dag när jag sa upp kontraktet med en person, var livet liksom så mycket lättare!

Jag var snabbt inne i en dylik situation när jag påbörjat mina yrkeshögskolestudier, hösten '07 alltså. Redan vid julen var jag inne i den onda cirkeln som inkluderade sjukdom och frånvaro. Detta ledde till KELA-problem och hela faderullan. När joni gick in i armén tog jag ett mellanhalvår och jobbade, och då klarnade det slutligen att det inte liksom var värt att forsätta. Även kära moffas sjukdom och bortgång hjälpte mej att inse detta.

Så, hösten '09 började jag från noll och började studera till sjukskötare. Har inte ångrat det en sekund, är så jävla happy över det. Jag mår bra och trivs, har en skön klass och känner ingen social stress eller något annat som drar ner humöret. Sedan skolstarten har jag haft migrän typ 3 gånger, jämfört med tidigare upp till 3 gånger i veckan! Och detta beror antagligen på att även migränen gör oss sällskap i vår släkt.  Jag har även för övrigt varit frisk och pigg, förutom en liten stridighet med blindtarmsjäveln, men jag gav sparken åt den.

Som en liten jämförande avslutning kan jag nästan stolt berätta, att på 2 år på socionomutbildningen fick jag ihop 15 studiepoäng. Under första terminen, cirka 4 månader, på sjukskötarutbildningen har jag fått ihop allt som erbjudits, dvs dubbelt mer, cirka 30 studiepoäng.
Halleluja, jag har hittat rätt! :D

shoppaholic och märkesvansinne

En dag före jul, när mor och jag var och hjälpte julbocken, började vi av någon anledning diskutera märken. Alltså t.ex klädmärken. Mor sa då att hon trodde att jag skulle ha blivit den som blir hysterisk i märkeskläder, inte min syster. Idag är min syster märkestokig, typ Odd Molly. Kan inte klandra henne. Själv gillar jag märkeskläder, men har inget behov att få sådana, och känner inte heller någon större glädje av ett nytt plagg bara för att det heter något häftigt.

Glädjen över något nytt varierar dock i storlek, men när det gäller kläder så spelar inte märket roll, utan främst vad det är för plagg jag köper. Självklart vinner t.ex. Adidasbyxor Ö-byxorna. Visst impulsköper jag kläder, men oftast blir det till att jag klagar och svär några veckor över att jag inte har något som jag behöver, och sedan köper jag det. Ibland sker en blandning, som senast när jag behövde ett par jeans och simdräkt. Då kom jag hem med två par jeans. Ytterst logisk kompromiss eller hur..?! När det kommer till kläder funderar jag dessutom mer på priset, om plagget är värt det. Det är det dock oftast, men jag tvekar ändå. Skulle gärna köpa Peak och annat häftigt, men studerande som man är så tar nog gnidon emot där.
Men när det sedan kommer till Iittalagrejer och dylikt, ja då kan jag säga att det enda som är gränsen då är antalet euron på kontot. Och finns det inte tillräckligt så tvingar jag min förstående sambo att sponsorera mig. Logiskt. OK, vissa grejer har jag fått i present, men resten har jag köpt tvångsaktigt till mig själv. Och ja, jag känner lycka när jag kommer hem med en ny Mariskooli eller en TEEMAkopp eller en Kivigrej. Jag kände också ett slags lugn när jag köpt hem 10 av varje från Savonia besticksserien. Liksom, åh va skönt att ha 10 av dide om man får främand! Snabbt därpå kom tanken får väl köp 6 till av dide Elegia så man har 12 av allt om man får myki främand. Neurotiskt? Nej då. Inte alls.


Besticken..Savonia, Elegia, Savonia, Elegia..ni fattar...

Varje vecka checkar jag via internet vilka produkter som kommer att utgå från sortimentet. Finns det någon färg eller form som försvinner som jag vill ha så måste jag liksom skaffa den så länge jag hinner. Detta alltså om Iittalagrejerna. Har en lista med vilka jag vill ha i plånboken. Min blåa TEEMAsamling börjar närma sig fulländning. Dock nojar jag mej över att jag har 4 turkosa koppar, utan fat som par, medans mina 4 svarta koppar har fat som par. Där agerar nog Joni också som en slags tillfällig broms. Men jag lugnar mej, och övertygar mej att jag kan köpa mera av dem sedan när vi har mera köksskåp. Hoppas dom inte tas ur sortimentet innan dess, för då måste jag ju ändå köpa dom fast jag inte har plats typ. Svårt. Sedan är det det där med 2kvalitet och bytesfärg. Bytesfärgerna följer med mej om färgen lockar, men 2kvalitet köper jag inte på Ouleten eftersom jag får den "rikitga" kvaliteten till och med billigare i butiken.


Teema glasskål, vit, ljusblåx2 och grå Kartioglas, ljusblå Vernaglas, grå Aino Aaltoglas och
svart, blå och turkos Teemakopp.


Aalto ljusgrejer..


Stora Aaltovaser och ett antal Kiviljusgrejer. Suverän bild, jag vet...

Såja, där fick ni lite bilder på lite grejer..! :)

Man kan ta det vågade antagandet att mors starka intresse för märkeskläder och märkesprylar har delats jämt hos hennes två döttrar. Syrran fick klädmärkesintresset, och jag fick prylmärkesintresset. Dock går väl nog både jag och syrran över på det andra intresseområdet också, men detta torde vara den huvudsakliga delningen...

21 januari

Föråldringsdagen närmar sig för min del. Den som är smart kommer ihåg att jag hade två huvudsakliga To Do före jag fyller tjugoett. Ett till hål i örat och S-bonuskort. Jag kan med stolthet bocka av dem på listan, får båda är fixade! :D Jag är så lyckad.

Det känns som att det är mycket att stå i nu, så därför beslöt jag att mobba Targa och borsta henne igår för att tänk på annat. En Prismapåse full med hår blev resultatet. Hon är lite i obalans med rytmen när det gäller pälsen, hon tycker det passar sig att dumpa underullen nu. Korkat. Hellre borstar jag bort det, än att hon fäller det i behaglig takt runt hela lägenheten. Så nu är det återigen jackan som gäller för fröken, hon får skylla sig själv när hon dumpar underullen när våra kära celcius grader sjunker mot 20 igen. Jag kan ju informera er att jackan och reflex västen är det mest förnedrande hon vet. Därefter följer tvättning och kloklippning. De första gångerna hon hade reflexvästen skämdes hon så hårt att hon kastade sig våldsamt i diken och på golvet och totalvägrade att gå framåt mer än 2 meter åt gången och därefter igen kasta sig. Och står hon upp har hon näsan i golvet eller mellan mina fötter. Korkskalle.

Veckan som gått har gått åt att vara på lavatanssikurs, skissa huset, vara i skolan och jobbet, skissa huset, motionera flitigt, skissa huset, städa köksskåpen återigen och skissa huset.
Undrar om man får vuxenpoäng när man tänker om och börjar tänka på det praktiska istället för drömmarna. Har alltid velat ha ett tvåvåningshus. Alltid. När vi åkte för att titta på tomten konstaterade vi först att det skulle se lite halvkorkat ut med ett tvåplans hus på den tomten, om man inte gör huset typ 250 kvadrat stort. Sen började vi tänka 10 år framåt och på kommande barn och djur och på städprocesser.
Den som är klipsk kan nu snabbt konstatera att jag gav upp min dröm om ett tvåvåningshus. Ja. Det gjorde jag. Argumenten för och mot var starka, men argumenten för enplans hus tog över. Jag var helt enkelt tvungen att grabba tag om vettet, både praktiskt, teoretiskt och ekonomiskt. En tröstande röst inom mitt huvud säger "men Emma, du förlorar ju bara övrevåningen, du kan ändå inreda och planera ditt drömhem, i en våning". Kommer jag ännu som pensionär säga till mina barn och barnbarn " jaa-a, ja sku no allti ha vila had ett tvåvåningshus.." Nej skärp mej för fan.

Ja, man måste ibland offra sej och låta smarheten ta över.


Sagt och gjort. Efter diverse samtal hit och dit, lite spänning mellan telefonsamtal och mail, så är våra skisser inne för preliminär planering. Pang på ska dessa vara klara nästa vecka, och 8.2 ska ansökan vara inne, sedan fattas beslutet och därpå blir affärerna antingen låsta eller inte.

Nu ska jag åka till skolan igen för att hurttigt presentera ett arbete som vi gjort med mupparna. Innan det ska jag hurtta mej med Targa. Ikväll ska vi kolla på en lägenhet på utsidan för att se om det kunde vara något att tänka på. Med tanke på vad hyresvärdinnan sa är det bortkastad tid. Kokvrå...kom igen....

En lista, söndagen till ära

Från, yllätys yllätys, Cosmopolitan.se.


 

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? Det är därför viktigt att  upptäcka och förebygga trycksår i tid.

 

 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Targa

 

 

3. Vad var det senaste du såg på tv? Poliisikoira Rex. Smart jävel den där Rex.

 

 

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: Strax efter ett...

 

 

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Rex's skall och ett pistolskott och dushen...

 

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Rastade hunden och uppmanade henne att urinera, varpå hon hade avföring på lager, kontrollerade det, gick hem, alldeles just!

 

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Via datorn? Tatueringar. Slutade när Joni steg opp eftersom det tycks vara ett känsligt ämne...

 

 

8. Vad har du på dig? Mina nya Adidas byxor och topp. Yo man liksom...

 

 

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad? Joo, nåt väldigt diffust, Särk hotade mej med ett riddarsvärd och syrran rev upp hennes arm med en nagel. Och detta på grund av att sittordningen i soffan inte dög hemma hos Särk... Halleluja...

 

 

10. När skrattade du senast? För en stund sedan, till Jonis plutt-morgon min. Hahahahahhaaaahahaaa

 

 

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Hyllor, tavlor av syrran, torkade rosor, en Wunderbaum.

 

12. Har du sett något konstigt på sistone? Ser man drömmar så drömmen, annars var det häftigt att Rex räddade ett barn från ett vilt eldhav.

 

 

13. Vad tycker du om den här utmaningen?..Jodå.

 

14. Vilken var den senaste film du såg? Yes Man tror jag..

 

 

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Hus, bilar, båtar, villa, hästar, hundar och kläder och smycken. Sen skulle jag spara lite och betala bort mina familjemedlemmars skulder!

 

 

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Svårt uppdrag. Jag vill ha en tatuering eller två, jättemycket. Efter att ha jobbat som sjuksötare i några år, kommer jag att studera vidare. Jag har en blodsjukdom. Jag hatar att visa mina fötter. Jag hatar fjärilar och andra fantyg med dylika vingar.

 

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Shit pomfritt. En sak? Bristen på rent vatten kanske.

 

 

18. Tycker du om att dansa? ...Dansar gör jag om man först ordnar så att jag ligger under bordet, annars om jag vill bjuda på mej själv och fuldansa.

 

 

19. George Bush? ...Bushman ja.

 

 

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Kasimir, Kasper, Elvira, Wilma.

 

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Ja, när mina barn inte bor hemma längre.

 

 

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Sidu satan e du här du o?!

 

 

Såja. tack för denna gång!

Proppmätt och skidlust

Idag var vi en sväng till Voitby, för att kolla upp lite saker med husbygget osv. Sedan packade mor ihop lite simdräkter som jag skulle prova, och jag hittade två stycken som var helt skapliga som jag i princip kan använda även om de ser lite stora ut på vissa ställen, men de får duga tills vidare eftersom simdräktsjakten orsakar destruktivt tänkande för tillfället. Så det blir att provsimma dem nästa vecka då...
Under vistelsen i Voitby upptäckte Joni en hungerskänsla, så han föreslog Rax. Självklart tackar man ja till att bli bjuden på mat, även om jag hellre skulle ha gått till typ, Amarillo, men som sagt, man kan ju inte alltid vara för krävande. :D

Vi ringde sällskap av H&T, så vi satte tillsammans och vräkte i oss. Jag har så bra självkännedom, så jag insåg att det var dags att sluta när jag kände hur det började trycka under nyckelbenet. Men det var gott ändå!

Angående skidlusten... Redan ifjol hade jag lust att skida och tänkte hämta dem från Voitby. Men det blev alrdig av, inte för att jag är lat, det blev bara inte av. Istället gick jag ju till fots på isen t.ex, i brist på annat att göra när Joni var i armén. Men nu har denna lust inte lämnat mig ännu heller. Jag vill skida. Traditionellt. Flata. Dessutom hade min kära syster och hennes man skaffat skidor att hurtta sej med... Och då blev jag ännu mer desperat! Ringde min mor för att fråga hur det stod till med skidorna, och jo de lever ännu, MEN, min mor sa att de kändes korta för henne?!? Vilket betyder att då är dom ju korta till mej också?! Hur långa ska dom vara? Fan måste kolla upp det där innan jag blir hysterisk. Vill ju skida. Tänk att skida på isen med Targa. Palermo!

Uppdrag simdräkt

Ja, jag skulle på simdräktsjakt idag. Först var jag ensam på förmiddgen i stan, och hittade en halvful blus åt Joni. Inget åt mig själv, kan ni fatta?! Inget. Jag provade dock ett par jeans, och ett antal simdräkter, men dem lämnade jag i butiken, allihop.

Istället for jag till Tölby för att skvallra, länge sedan sist. Med mig hade jag Arnolds donitsar.
Sedan for jag hem och manipulerade Joni att komma med mej till stan. När han väl var övertalad ringer min vän S och vill ha sällskap till stan, så jag skippade Joni och for iväg  med henne istället. På simdräktsjakt.

Det började med att vi gick till Vero Moda, där mina jeans befann sig. Kan inte ha andra jeans när min rumpa ser ut som den gör. Om man klipper bort min övrekropp, från höftbenet uppåt, ser min rumpa och mina lår ut som, typ, en 12 årings.  Barnhöfter. Slätt poff rakt bara. Och rumpan lika platt som en våffla. Det måste ju se helt jävla sjukt ut, barn underkropp, och sedan en liten svullo överkropp. Nåja, provade jeansen igen och upptäckte samtidigt prisen. Hade tänkt sätta en 80-90 euro på ett par jeans igen, eftersom de brukar kosta ungefär så mycket. Nu upptäckte jag att ena paret kostade 40 pengar och andra 50 pengar. Resultatet? Lycklig Emma som stegar till kassan med två jeans.

Sedan fortsatte simdräktsjakten. Under den hittade jag ett "underställ", eller Svettdräkt som Joni envisas kalla det, till Joni. Hittade också ett par slökäbyxor, alltså collegebyxor. Adidas. Behövde sådana eftersom mina ABI-byxor börjar vara döda.

En bild på dagens köp. Finn 1 fel.

2xjeans från Vero Moda, Adidas träningsbyxor, Jonis blus och svettdräkt.
Vad fattas? 500  kronors frågan...Rätt svar....SIMDRÄKTEN!

Ärligt. Hur jävla svårt ska det vara att hitta en jävla simdräkt? Svansade först runt i typ cittare och Anttila, och kunde konstatera att de bara hade bikinis i sloggimodell. Då stegade jag vidare till sportbutikerna. Jagtänkerintesägameränattherregudhurjävlasvårtskadetvaraatthittaenjävlasimdräktidennapissstad?!?! Provade några, men blev så bitter och inåtvänd så jag gav upp. Hopplöst. MILT sagt. Jag har nu i princip bästämt mej för att försöka hitta en topp i simdräktstyg och ha den med bikini under när jag och mor börjar simma. Simdräkterna kan dra sig dit solen aldrig skiner. Baklänges. To hell with them!!! Fan vad jävla upprörd man kan bli av en jävla simdräkt som man inte ens har. Eller vill ha. ÅÅÅÅÅH.

Tack för denna gång. Nu ska jag lugna ner mej med filmkväll. Joni hade ju trots allt diskat och dammsugit medan jag var borta. Utan att jag ens antydde något eller gav vinkar...Undrar om han har gjort något dumt, eller om han helt enkelt tycker att jag förtjänar det bästa.... :D

Årets första skoldag..

..är avklarad! Vårdvetenskapens grunder gällde direkt från morogonen! Sedan var det dag dags för tutortimme, och jag fick reda på att jag kommer att göra min praktik på Fylgia vecka 11-16, och hoppeligen också på sommaren, eftersom vi då måste ha en 4 veckors praktik. Hoppas och ber att dom vill ha mej hela sommaren!

Fick en trevlig överraskning när jag kom hem idag, vår foton hade kommit! Gick genom alla bilder på datorn, och valde ut dem jag ville ha i pappersform, och nu hade de kommit! :D Ska köpa fina ramar och sätta upp några, andra får åka in i albumet! Kuligt! Jag framkallade allt från valpfoton till ja, allt annat.. En vacker dag ska jag ta tummen ur rumpan och försöka framkalla de filmer jag har hemma, typ 3 4 stycken. Det är ju inte sagt att bilderna på dem lyckas längre, men ändå skulle det vara kul att se vad som finns på dem!

Ikväll blir det återigen lavatanssi. Vi fortsätter där vi slutade liksom.. :) Heidi och Toni hänger på även denna gång! Så på sommaren ska vi banne mej dansa! :D


Targa bjuder på en bild...eller två...Fröken på hennes soffa...


Kolla in läppen.Söndagen till ära, en till lista!

En till från cosmopolitan.se, nr 2 liksom.

Matvanor:

Bästa maträtt? Pasta i alla former..fantasifullt återigen...

Bästa dryck? Vatten, mjölk, Fanta, äppelsaft, saft.

Hat dryck och maträtt? Leverlåda och dylikt, och pissljummet vatten.

Bästa alkoholdryck? Lonkku och cider, Breezer...

Använder du smör på smörgåsen? Japp.

Smågodis eller färdiga påsar? Är det stort godis i påsarna eller..?!

Favoritglass? Temptation for cookies, som inte görs längre..

Shoppingvanor:

Hur mycket shoppar du för varje månad? Det är ingen månatlig fast summa, men när det smäller kan 200 € ryka i ett hafs...

Har du mer skor än kläder? Nej, inte till mängden, men om man tänker på bruksdugliga så ja.

Favoritplagg? en kofta...

Hatplagg?...har väl slängt dem hoppas jag.

 

Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du? Studerar

Vad vill du bli? Sjukskötare, till en början. Sen kanske jag läser mej till lärare eller talterapeut eller något helt annat..!

Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Ja halleluja, har inte trivts så bra i skolan på flera år som jag trivs nu! :D

Är lönen viktigast? Nej.

 

Boende:

Lägenhet eller hus? För tillfället lägenhet.

Framtidsplaner med boende? Husbygge, projektet påbörjat...

Litet eller jättestort? Drömboende? Passligt. 5-6 rum, så att barn och hundar ryms med. 2 plans hus, gärna stock, en gård där man bara kan släppa ut hunden och sedan kalla in, nära till skog och gärna hav, o.s.v...

Landet eller mitt i stan? Landet

Mysigt eller sterilt? Mysigt!

 

Lite allt möjligt:

Har du barn? Nej, men hund.. :)

Är otrohet okej? Nej.

Älskar du någon? Ja!

Betyder familjen mycket för dig? Självklart!

Är du lojal? Ja, jag pissar inte i ögonen på folk.

Tycker du om att dricka dig full? Nej verkligen inte, och det sker sällan och under full kontroll..(?) :D

Hemmafest eller krogen? Hemmafest, helt klart!

 

Såja. Anteckna nu flitigt, intresseklubben!


10012010

Idag när jag stod i dushen började jag tänka på bloggar, fantasifull som jag är. Det berodde säkert på gårdagens Kokkola-revy, där min kära syster träffade en annan bloggare. Dom liksom läser varandras bloggar, och igår träffades dom live i slutet av Kokkola-revyn, som var precis sådan som en Kokkola-revy ska vara. Man känner ju sig liksom lite vetande när man var där fjärde året. Nåja, på tal om bloggar. Själv är jag ingen överaktiv bloggläsare, men jag läser olika bloggar ändå varje vecka. Det jag började tänka på nu i dushen var att alla har typ nåt tema liksom, eller ja inte direkt tema, men en massa vettigt att komma med. Till skillnad från mej, som bara svamlar när jag känner mej svamlig. Liksom..ööh..jaa klädmärken, fancy-märken, dagens det ena och det andra, modegrejs och roliga barn, och spännande maträtter o.s.v.

Nu började jag känna mej lite..mindre bra. Jag fick liksom lite prestationsångest. Så, bara i ett desperat försök att känna mej lite in så tänkte jag presentera mina must have- och favoritprodukter. Smart!

Känner mej lite osäker inför detta, kan jag erkänna, så jag börjar med håret och ansiktet. Sedan tar jag resten av kroppen senare. Eller, resten låter som mycket av något, och även om jag anser att min kropp är av modell lite-mer-utfylld så är den inte så stor ändå, så jag syftar liksom helt enkelt på kroppen och fötterna...och typ naglarna.


Kan ju nämna att jag är lite pytt på hår. Det skulle man inte kunna tro, eftersom jag knappt kan göra en fläta på mig själv, för att inte tala om att locka eller platta det, eller göra någon frisyr. Har alltid samma trista frisyr, med sidbening. Ibland är det till och med uppsatt i hästsvans typ. Nåja, ändå tycker jag om hår. Var hos frissan i torsdags, så nu är allt slitet bort, ersatt med lite slingor.


Såhär så jag ut efter frissan. Älskar lockar också.Detta änvänder jag hemma. För att inte gå i konkurs p.g.a håret så växlar jag systematiskt mellan bliiligt och dyrare. Till höger billigt L'Oreal balsam, shampo och leave in. Till vänster och liggande i mitten dyrt L'Oreal shampo, balsam och leave in. Grön burk Fructis inpackning och sedan en leave in av Svartkopp.. :D Är riktigt nöjd med allt :) skulle dock inte skada med Bed head-grejer heller...;)Om jag vill vara fin, till nyår och midsommar, använder jag dessa också. 2 till höger är vettiga heat activators, sedan världens bästa spray PROFFS, håller allt alltid. Lee Staffords glansserum, L'Oreals colorgliss skyddserum och bag size PROFFS får alltid komma med i min muminmamma krogväska.


Detta är till för Fejset. Vival lappar att ta bort smink med, en ansiktsmask med torv och menthol som jag smättar på typ varannan vecka. Varmt vatten att tvätta nyllet med, svalt vatten som avslutning. Kan inte änvända rengöringsmedel eftersom jag ser ut som vet inte vad då...Erisan fuktighetskräm, har inte vågat prova andra sedan jag upptäckte att den funkar för min hy, Dermosil uppfriskande ögongel, och leppomada. Lyppsyl. Läppfett. Eller vad fan det heter.Vardagssminket. Franböjare från Lindex, förvånadsvärt bra, Lumene kompaktpuder, Maybelines Sky high curves till underfransarna, Max Factors False lash effect till övrefransarna och fransborste. Sedan växlar jag efter humör mellan Rimmels blåa kajal och Lumenes gråa.


Sådär. Hoppas intresseklubben antecknar febrilt. Med risk för att låta som en slag hippie av nåt slag, så vill jag poängtera att man kan se ut som en männsika och bli beskådlig med billiga produkter också. Allt behöver inte vara Dolce Gabbana eller Dior. Förutom parfymerna, som jag kan ta upp senare också! Parfymer kan jag ännu sätta pengar på, men att betala flera herrans 20- lappar för en maskara eller ett puder typ går över mitt vett.

Listalainen

En lista från Cosmopilitan.se. Förväntar mej se en dylik hos Systeryster, Särk och Pessi.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Tjejkväll med Särk, Pessi, och lite Petra och Jonna.. :)
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Åt..

Det sista du sa högt: kai se on kolmen aikoihin ku se oli kuuskymppinen...

Det senaste någon sa till dig: mä laitan ne!

Vad har du druckit idag: äppelsaft och vatten

Vad var det senaste du åt: Ägg, bacon, sallad och örtbatong.

Vad var det senaste du köpte: bacon, äppelsaft, choklad

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun..

Vad är det för väder hos dig nu: Klart vinterväder :)

Godaste glassmaken: Latte, lakrits, choklad...

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Japp

Sover du tungt: Jeah!

Drömmer du mardrömmar: Ibland, som tur inte hemskt ofta!

Trivs du med ditt jobb: Det kommer jag säkert att göra!

Favoritklädsel: Jeans, blus och kofta. Ytterst fantasifullt.

Favoritlåt just nu: som sagt kan jag inte det där med namn. En som jag hörde på nyår; amazed(?) by typ lonestar..

Vad ser du om du tittar till höger: Fönster, gardiner och hujjssiga mariskoolar! :D

Vad gör dig glad just nu:...vadå just nu?!ööh..choklad.

Vad ska du göra härnäst: byta byxor och smiska ögonen lite...

Höger eller vänsterhänt: Högerdominerad.

Humör just nu: sådant att man borde överväga två ggr innan man säger något korkat...

Favoritgodis: hmm.svår fråga..choklad, choklad och choklad..kanske

Kläder just nu: blus och abi-byxor..

Sommarplaner:? jobb hoppeligen, och att fira vår första offieciella årsdag :D och besök i södra finladet.

Hur många kuddar sover du med: 2 typ.

Spelar du något instrument: nej men jag hör på då Joni gör det

Morgon eller nattmänniska: av dessa 2 nattmänniska...
Vad är viktigast för dig: dom jag bor med, min familj, mina riktiga vänner och att ta vara på sig själv...

Är du kittlig:..nej..*host*

Snarkar du: absolut inte längre när jag inte har tonciller. Men inte snarkade jag då heller...

Stjärntecken: Vattuman!

Äckligaste insekten: Fjärilfanskap

Längtar du mest efter just nu: En semester i utlandet och yrkesexamen!


130 e på bestick och nagellack...

..Det lyckades jag med igår. Besticken i sig, Hackman såklart, blev kring en 100 e. Nagellacken, blev då kring 30 e, enkel matematik. Det där med nagellacken tänker jag diskret skylla på min syster. Hon är nagelfreak och milt manipulerande, så nu har jag köpt en jävla massa nagellack, till och med O.P.Is fastän mitt nutida nagellacksbruk är mycket begränsat pga av skolan. Om det inte vore opassande där så skulle jag ju ha lackade naglar 24/7, men som sagt...Jaa...Vet inte vad jag ska säga. Det var väl stundens hetta som fick mig att göra affärerna, eftersom det var KELA-dag igår, och eftersom jag varit utan pengar i en månad så var jag liksom skitlycklig. Besticken var dock planerade. Anton stackarn var blek och kallsvettig när han fick trava efter mej i butikerna.

Idag ska jag föra Anton till flyget. Ett tu tre ska han liksom hem. Man har inte hunnit se så mycket av honom när han har hittat en person som han tycker förtjänar hans uppmärksamhet mer än oss andra. Jag tror jag sa för mycket redan, så nu ska jag inte säga mer. Förutom att jag faktiskt ett tag tänkte mobba honom lite, sådär som man mobbar nykära fjortisar. Men sen kom jag på att jag själv är nästan 40, vilket betyder att han nästan är 30, så då kan man inte fjortismobba längre.

Dock har vi hunnit med lite kussemobbning ändå. Senast igår. Mommo stackarn ville nog ta oss i öronen och slänga in oss i skrubben. Men hon ör så pass realistisk så hon visste att hon inte skulle orka slänga dit oss längre. Dock har hon aldrig bokstavligen slängt in oss, men hon har visat oss vägen in dit och meddelat oss att nu är vi tysta och sitter där inne och lugnar ner oss. Det var skitkul de första 15 minutrarna, sen var det inte roligt längre. Man hann bli orolig över att hon glömt oss. Typ.

Gårdagen gick ut på B-humor. Eller C-humor, om B-humor är likamed kiss och bajs humor. Mommo suckade uppgivet och undrade vad vi felar. Det var också en skitkul fråga förstås. Men, man ska ju bevara barnet inom sig. hah.

Förövrigt gick nyåret bra. Svingod mat. Från början till slut. Gott vin. Och lite till...Bra sällskap och rolig kväll. Ända tills vi gjorde misstaget och åkte in till stan. Big misstake. Nå, man lärde ju sig till kommande år, återigen, att  det är ingen vits att gå ut på nyår. Eller juldagen. Så. En bild eller två ska jag bjuda på.Varannan vatten. Hela kvällen. Nästan.Köksmästarinnorna.


Sofistikerat.     Jodå.

RSS 2.0