The total make over

Vi skulle korta av Klimpens hår, men det slutade med herrfriseringsmaskin och 21 mm stubb! Nu har vi liksom ingen baby längre i detta hus, vi har en stor pojke!

Före:


Efter:


Cirka 5-7 cm kortare hår och 1½ år äldre! Typ. Kändes så herrans vemodigt, ett tag fick jag svälja gråten till och med. Ännu är jag inte riktigt van med frisyren hans, man kan inte längre tvinna det mellan fingrarna och så känns det så strävt och stubbigt. Men Jones' är riktigt löjligt nöjd. Och nog ser han ju helt skaplig ut ändå! :D

Nu är det sista dagen på min enda lediga vecka i sommar. Jag har stekt mej hos mommo, klippt gräset åt henne och fixat lite smått och gott på hennes gård, sånadär karasysslor som att spika lite, svära över trimmern, fixat grillen, grillat och sådant. Imorgon börjar min inkörning på jobbet. Och sedan gäller det. Hujedamig. Köpte en navigator, så jag torde ju klara den biten i alla fall och inte villa bort mig mellan olika ställen.

Seinä ei toimi

Angreps av akut inkontinens idag när jag kom över en "vikalista" för en garantigranskning i ett höghus. De som bor där har alltså själv fått skriva upp saker som de tycker att ska åtgärdas vid denna granskning. Hade svårt att uppföra mig som folk i butiken efter att jag läst listan... Jag vill dela med mig av några, alla skrivna av olika typer som bor i huset.


"Seinä ei toimi. Naapureiden äänet kuuluvat läpi. Seinän eristykset viallisia?" HAHAHAHHAAAHAAA! No shit, hör du verkligen grannarna i ett höghus?!

"Nurkka revennyt" xD är detta grannen till ovanstående? Hur som haver, sucks to be u!

"Parketti aina kylmä. Eristykset epäkunnollisia" Jävla bångstyriga isolering!

"Parketti kylmä. Toimiiko patterit kunnolla, termostaatti viallinen?" Jävla parkett som inte värms upp av batteriet på väggen!

"Parketti natisee ja antaa myötä jääkaapin alla" Vem fan har suttit där under och inspekterat?

"Listoja ollut irti alusta asti" ..Men NU upptäckte vi det!

"Lamput hajosivat heti alkuun"...Absolut husbyggarens fel att lamporna som vi haft i 15 år brann sönder strax efter flytten! Stömfel kanske?

"Lampavbrytaren i badrummet borde svängas om. Faller mer naturligt att badrummets avbrytare sitter ovanför bastuavbrytaren" Dags att bryta vanda mönster i hjärnan?

"Valokatkaisija ei toimi. Ensin ei toiminut, sitten paremmin, muttei kuitenkaan normaalisti"
Eeh..Onkko se ei on nyt jooko vai ei?

"Suihkukaapin ovet ahtaat. Liian ahdasta aikuisille liikkua"
Duscha en och en?

"Suikhkun hana hengenvaarallinen. Pieni hipaisu riittää ja tulee liian kuumaa vettä"
Flytta i egnahemshus. Då får du vänta 1 minut på varmvatten.

"Parketti natisee"
Jävla parkett alltså! Bojkotta parkett! En massa bekymmer hela tiden!

"Parvekelasien välistä vuotaa vesi"
Ehh? Återvinn vattnet och späd det med det heta vattnet i ovannämnda problem.

"Silikonit falskaa"
Det är bättre med naturellt tycker jag ändå.

"Sähkökaappiin ei pääse. Sähkökaapin oviluukku ei pysy kiinni" Dörren stängs inte om du försöker stänga den samtidigt som du försöker slippa in i skåpet.

Hepp hepp!

Vid liv fortfarande! Skolan är packad och klar för denna säsong, allt teoretiskt är över för min del som sjukskötarstuderande. Ännu återstår praktik och examensarbete i form av en kvalitativ litteraturstudie. Sedan är det tänkt at jag ska vara sjukskötare på riktigt. Och jag känner att jag är inom rätt område, så man kan ju säga att det är ganska lyckat. Har ledigt nu en vecka, sedan ska jag jobba 7 veckor inom hemsjukvården. Som sjukskötare. Det är på riktigt det! Sedan gör jag en 5 veckors praktikperiod, andas 2 dagar och börjar med en 10 veckors praktik. Skriver examensarbete. Och SEN vet ni. SEN tänker jag inte studera på åtminstone 7 år!

Annat nämnvärt är att jag köpte mor mins cykel, stegade till Citymarket och köpte en cykelsits+ hjälm åt Klimpen och en korg, kommenderade Jones att hållas i garaget tills cykeln är färdig pimpad, panik-vänjde Klimpen med en halvful och avskyvärd hjälm och cyklade sedan hem med en knäpptyst och genom-fashinerad unge. Började preparera Targas tassar med tjära, nojade mig över hennes ålder och huruvida hon orkar jogga brevid cykeln längre, och idag tog jag Targa i vacker tass och cyklade iväg. 7 minuter joggade hon, och alla tassar är hela. Hallelujah för tjära! Deltidspensionären var så ivrig att jag hela tiden fick säga åt henne att ta det lungt. Nu trappar vi bara upp dom där 7 minutrarna sakta men säkert, sen gör vi stan osäker, Targa, Klimpen och jag!

Sista tiden har det varit en massa festligheter. Det började med sofistikerade Sofias barnmorske-examen. Igår firade vi Klimpens fammos närvårdarexamen, och idag Jones kusins närvårdarexamen och kusin Williams 1-årsdag. Klimpen var så genomtrött idag att han snarvlade 1½ timme i sängen innan han drog en djup suck och sa böööö-ö och somnade. Övervarv? Nej då.


Och så har vi några saker jag blir upprörd över. Typ när folk, som varken har egna barn eller erfarenhet av barn på annat sätt, börjar dela ut råd om hur man SKA och inte ska göra och kritiserar ens "normer" för barnuppfostran, i samma veva som de antyder att de nog minsann vet precis vad någon annans unge behöver, vill ha, menar o.s.v.

Sedan är det detta ständiga nåmen no måst han få smak, han vill ju ha, nu snålas han bara då vi äter gott o int får nå, int dör han av lite sött, no måst ju han o få då he e fest, let han nu smak nå lite, va int såde pjaso nu let han smak, int kan ni håll han bort från sött resten av live, no måst han ju få då han e så snäll.

No shit. Det barn inte vet av lider de inte av. Typ. Jag vet att barn inte dör av socker. De lär heller inte dö i brist på socker. Klimpen har sina egna fest-snacks som han nöjer sig mer än väl med. Det att han börjat äta samma mat som oss, betyder inte att han behöver äta samma onyttigheter som oss. Jag vet att man inte kan hålla bort godiset i all evighet, men varför ska man ha bråttom med att bjuda det? Eftersom jag själv redan som liten, och fortfarande, är ett hysteriskt sockermonster vill jag inte att min unge ska bli det. Han har inget som helst behov av att vräka i sig choklad och bulla. Enligt mig. Om ungen är nöjd med majskrokar/gurka/banan what so ever, varför ska han behöva få ett chokladkex bara för att liksom?

Jag blir bara så jävla arg när folk inte kan respektera de principer som jag och Jones har. Blir arg när folk kritiserar det och tycker att vi är fåniga. För att inte nämna när folk går och ger Klimpen något i smyg, "utan att vi vet". Och folk som inte respekterar att vi inte vill att vår son ska gå och småäta mellan måltiderna, bara för att det kan vara kul att tugga på något. Åh. Kanske är jag för hysterisk, men det är så här vi har ställt det i detta hushåll.

Bildbevis på att vi lever.


Ömsesidig boll-mani


Ingengören på tomten


Ingengör 2


Gräsklipparen som gammelmommo fixat. Nå ti effektiv.


Jr. Packleader på G.


Prinsessan som fick manikyr. Med tjära, utan tjära. Älskar tjärsalvan. Ett måste för hundägare. Det är liksom tassarnas bästa vän. Dessutom kan man lägga det på egna skrubbsår och grejer!


RSS 2.0