Lilla jul och glöggfest

Härom dagen hade vi en liten glöggsmakning. Vi hade hem Riitan Herkku, Marli och Hellefors glögg. Riitan Herkku röstades dock ut redan i semifinalen. I slutskedet stod det alltså mellan Hellefors och Marli. Här följer en kort och halvhjärtad recension;

Årets glögg: Marli 4½ tomtenissar, Hellefors 5 tomtenissar. Riitan Herkku röstades ut i semifinalen!
Kampen mellan Marli o Hellefors var hård. Både Marli och Hellefors representerades av en fantastisk, inbjudande doft och en lockande färg under uppvärmningen. De tävlande smakades först utan, och sen med traditionella glöggtillsatser, och ännu här var kampen hård, med det slutade med att Hellefors kom fram med en liten liten extra tjing i smaken. :D

Dock blir det nog både Marli och Hellefors ikväll när vi har glöggparty. Plus Emman piirakka, sallad och julstjärnor.

Angående julmarkanaden så tar vi oss dit imorgon, eftersom det blir så sent att åka dit nu, när Joni ska diska hela veckans disk nu. Vi ska ännu hinna till butiken och hämta godis och glöggnötter, och sedan ska jag skjutsa mommo på julfest. Sen blir det att komma hem och börja laga sallad och grejer..

Var en sväng hos mor min idag och lånade hem lite julskivor. Ska lägga dem på datorn så då får man lyssna bäst man vill på dem.. :D


Från en sak till den femtioelfte, dethär med att lägga upp bilder...nu tror jag att jag fattade hur typ, meeeeen, eftersom vi köpte en extern hårddisk så har Joni hunnit flytta alla bilder till den redan, och den är nu undangömd i en låda eftersom det ser så stökigt ut att ha den brevid datorn. Och den hade så kort sladd så du kan inte ens ha den på golvet, utan inom en 20 cm radie från datorn. Nåja...Jag får återkomma med bilder sen inom en snar framtid. :D

Rökt kalkon, manlig PMS och hål i öronen

Idag vaknade jag av att grannarna började borra. Klockan 8 på morgonen. Detta förekommer även lördagar, på söndagar klockan 9. Om de inte borrar hör man dem ändå. Ett fans liv och ropas hela tiden. Som tur hade vi planerat in en sväng till stan med mor, så jag slapp höra på borrandet. Dock tycker jag synd om Targa som fick lämna kvar i oljudet.

Mor min köpte rökt kalkon åt mig. Ni vet känslan och smaken när man äter något första gången efter typ ett års uppehåll? Gud, de tunna skivorna smälte i munnen! Det finns inte mycket kvar av kalkonen, det var så himla gott!
Med mig hem fick jag också en smyckeskvinna, ni vet en såndär miniatyr modelldocka dit man kan hänga smycken? Den känns nästan lyxig... En vacker dag när jag lär mig lägga up bilder hit ska ja visa hur fin hon blev när hon pryds av mina smycken.

Manlig PMS ja...Herregud. Ska väl inte klaga, är ju om möjligt värre själv med jämna mellanrum. Men gapskratta kan jag..moahahahahaa! Idag är det tydligen en dag då man gör bäst i att vara tyst och orörlig. Jag förstår ju när det lönar sig att hålla sig undan, men när situationen är omvänd så är det någon som inte fattar vad som är bäst för honom själv. Då passar det att moralisera för mig hurudan äcklig jävlig kärring jag är, och det är ju inte så smart gjort när man gör det vid helt fel tillfälle. Dock är jag så skadeglad, att ju mer förbannad och irriterad han blir, desto roligare är det att irritera.. :D hahaa! T.ex när han kom hem från jobbet och skulle ta av jobbkläderna, så korvade en blus fast sig i en annan. Detta var tydligen droppen i bägaren, eftersom han repeterade hela sitt svordomsförråd. Detta var ju självklart skitkul, så när han skulle ta av nästa tröja höll jag i den i ryggen för säkerhets skull, och ja, det kom ett till utbrott. Vid det här laget kännde jag ett så stort behov  av TENA lady, att jag frustande galopperade in i sovrummet och kvävde mitt fniss i en dyna. Visst är jag en underbar och förstående sambo?

Ett annat fenomen som nu hållit i sig i några veckor, är att jag vill ha, ska ha, tänker ha ett till hål i örat. Ett eller två till. Åtminstone ett. Detta ska nog åtgärdas innan jag fyller 21. En annan sak som ska göras före mitt föråldrande är att skaffa S-bonuskort. Men, jag har tid på mig ännu. Men örat vill jag nog få fixat snart. Med hålet alltså. Jag borde också få en hörselkurva gjord på mig, eftersom jag tappar min hörsel sakta mak.. :)

Nåjaa...återkommer..

251109

Idag har jag lärt mig att lägga en näringssond, att putsa och byta på stomier och att slanga dropp. Plus att vi repeterade sub cutana injektioner, blodsockerprov och blodtrycksmätning. Ännu hinner vi med några kliniska övningar innan vi har kliniskt prov! :D Det känns så kliniskt att prata om kliniska saker...

För övrigt kan jag meddela att julkalendern är ett minne blott. Det beror inte på att jag är svag på något sätt, utan på att kalendern råkade vara starkare i vår kamp. Den jäveln. Tur nog finns det ju fler i butiken. Och brevid TV:n står en jumbo-mariskooli fullproppad med Geisha, Julia, Fazerina, Omar, Pihlaja och DaCapo. Konstigt nog minskar innehållet fast jag kan låta bli att nappa åt mej ur den stup i kvarten...Månne är det Joni som gör sej skyldig till detta fenomen, eller är det tomtenissarna?

Imorgon ska jag ta det sista i min serie av julstädningen. Jag brukar alltså göra allt på en gång, men eftersom jag inte kunnat hålla mig i år så har jag delat upp grejerna xD, Imorgon blir det att borsta mattorna och dammsuga och tvätta golven. På lördag räcker det då att bara laga maten innan gänget kommer, och sen värma upp glöggen... :)

I helgen är det också julmarknad, hörde jag på ryktesvägar. Har ett litet projekt med att övertala Joni att vi ska dit en sväng, men han strejkar av någon anledning, fastän det var han som berättade för mej om hela marknaden! Jag ger mej inte, jag ska dit! Man vet aldrig vad allt roligt man hittar där! :)

Silverrengöring

Jaah, det har jag hållit idag, i misstag. Jag skulle putsa mina silversmycken, och då kom jag på att jag för några dagar sedan städade köket och upptäckte att mina silverskedar var lite mörka, så jag putsade dem med. Botten is nådd, hur lågt kan man sjunka... Man får ju nästan börja bli orolig så som jag hållit på den senaste tiden. Om det håller i sig ännu nästa år så får man väl fundera på att söka hjälp;) Folk i min omgivning börjar nämligen se små varningstecken redan... :D

Idag har allt blått och grönt i vår lägenhet bytts ut mot rött. Ja, ja kunde inte hålla mig till slutet av veckan! Nu har vi i princip full jul, bara julgranen och kransen på dörren som fattas! Granen får i alla fall vänta en stund ännu ;)

Idag har det återigen pågått en inre stridighet inom mej. Min chokladjulkalender har envist lockat på mig. Julbocken på bilden har tittat på mig intensivt. Som pricken på I tog J sin kalender och satten sig brevid mig i soffan och började vräka i sig...Men, min kalender hänger fortfarande snällt på väggen, oöppnad. I'm strong. Joni kämpar däremot med den lilla julklappssamlingen jag lyckats åstadkomma. Har försöker desperat få mig att försäga mig... Men, proffessionell julbock som jag är kan jag hålla tyst.

Nu ska jag lägga mig, så att jag orkar dra mig till skolan imorgon. Det är kliniska övningar som gäller. Lika bra med fulldag imorgon, så att jag inte frestas för mycket med julkalendern och en massa annat psykpyssel om jag går hemma. Man vet aldrig när svagheten slår till och jag ger mig för att göra något förbjudet.

Julhysteri i kvadrat...

Går som på nålar nu och försöker hålla mig med pyntningen till fredagen.. Istället har jag gjort en massa annat mer eller mindre nyttigt. Jag har diskat allt Iittala-grejs som vi har. Det är en del, allt från prydnadsvaser till glas för olika ändamål. Hämtade lite fler vinglas också, eftersom de vi har var på erbjudande...Jag sjönk även så lågt när jag städade badrummet att jag putsade av varenda burk och flaska i badrumshyllan. Vem fan sitter med en trasa och putsar genom hela hyllans innehåll? Vilken tur att man har nära till psyket... Sedan putsade jag avloppet i badrummet, tänkte för säkerhets skull ifall julbocken tar fel rör när han kommer hit...

Jodå...

Skulle till stan idag för att handla julklappar. Den enda julklappen jag kom hem med var min gudsons. Resten var en massa sånt som kan vara bra att ha till mig själv. Joni fick en fleecetröja som jag tänkte ge bara sådär, men fiffig som jag är så slog jag in den till en fagert paket. Om han är snäll kan han få den redan på lilla jul.

Har bara en riktig skoldag denna vecka, så jag har hela veckan på mig att fixa  allt. På lördag ska vårt sköna slummijulhem vara färdigt, för då har vi glöggparty här. Det enda som kommer att lysa med sin frånvaro är julgranen. Den får vänta lite ännu!

Det har länge pågått en intern strid hemma hos oss; köpa Monopol eller inte köpa Monopol. Jag stod för det sista. Dock hände något som relativt sällan händer, jag förlorade striden. Med darrande läpp stod jag brevid när Joni lyfter ner Monoply Suomi från butikshyllan. In i det sista försökte jag ännu föreslå Alias, men förgäves. Med hån i rösten försökte han trösta mig med att vi köper Alias nästa gång... VADÅ NÄSTA JUL ELLER?!? Jag visade mitt missnöje demonstrativt.

Egentligen förespråkade jag först Hotel, eftersom det i princip går ut på samma som monopol-helvetet, och att Hotel har en viss plats i mitt hjärta och är femtioelva gånger roligare. Men Hotel får man ju ingenstans längre, om man inte lånar min kära systers, så jag blev pytt på Alias. Men så går det.. Fick ju ändå mitt Trivial ifjol.. :D

Nej nu ska jag ta itu med maten! :D

Lycka och lättnad :)

Firade med en cider igår faktiskt, eftersom jag klarade den mest skrämmande tenten igår! Det hängde bokstavligen på en droppe, det var en läkemedelsräkningstent, och jag satt sist kvar och skrev den, så läraren rättade den innan jag gick. När hon kom till sista uppgiften stannade hon upp o sa "jahaa, men va ha du räkna här, de ska va 14 droppar o int 13..." Jaha. Gick ut och svor tungan svart, att de ska skita sig p.g.a en droppe?! Sen fick jag ändå veta att hon godkände mig, eftersom jag räknat rätt, men avrundat neråt istället för uppåt...
Det var alltså värt att firas, att ha 100% rätt på ett matteprov! :D Firade samtidigt att alla andra tenter hittills i år blivit godkända :) Nu återstår bara smått och gott, alltså mindre diagnostiska test, uppsats och grupparbete... Sen blir det jul :D

Denna vecka är riktigt sur, jag är utan bil... Joni måste ha den till jobbet, eftersom kompisens bil som dom annars åker med gav upp i helgen. Man blir förbannad med mindre. I måndags förde Jonis bror mig till skolan, och en klasskompis förde hem mig...men det kommer ju inte att funka hela veckan. Dessutom är resten av veckan i skolan obligatorisk... Och nej, jag tänker inte sätta mig på Vasas fula bussar och förstöra hela dagen med att bli illamående direkt från morgonen för att slippa till skolan.

För övrigt börjar det vara sista valsen på vår lavatanssikurs... Två gånger återstår!  Sen blir det bara att åka runt i Österbotten och ta en svängom...

Nu ska jag ta en svängom med Targa...Tänkte vi skulle upptäcka nya vägar i Högbacken....

börjar känna mig som en människa igen...

Tror jag nästan. Ska inte ta ut glädjen i förskott, som jag gjorde igår. Det slutade med att jag blev hemskickad från skolan... Ända sedan tisdagskvällen har jag nog varit mer levande än död p.g.a vaccinen mot nöff nöff. Idag kan jag lyfta upp hande ända upp, lååångsamt dock. Ryggen känns nästan normal, huvudvärken har ändrat karaktär, ingen feber hittills idag och bröstsmärtorna gör sig påminda endast vid ansträngning.
Undrar hur det skulle ha varit att ha svinfanskapet på riktigt, om vaccinen gjorde en såhär kållrig..?
Dock lär det ju vara så att unga reagerar hårdare på vaccinet än äldre, eftersom äldre har varit utsatta för det ena och det andra under livet, och på så sätt blivit starkare och motståndskraftigare.

Kommer att ha en skön och stressfull helg igen. På måndag har jag en tent, som kräver 100% rätt på räkningsdelen. Borde alltså läsa som bäst...Men, jag måste till mamma och fixa till en klänning som jag ska ha på lördagens bröllop, då min käre f.d ridlärare gifter sig. Jag ska agera servitör. Det kommer alltså att sluta med att jag sitter och svär över tenten på söndagen..nå, man har ju alltid 3 chanser..:)

För övrigt så börjar jag känna mig löjligt julnervös. Åt risgrynsgröt igår, och det fick mig att leva mig in i tiden kring 21-26 december redan. Dock är det skönt att vi inte är så långt redan, eftersom inga julklappar är fixade..:D
Räknar dagar tills jag får smälla fram julpyntet, det är omkring en 15 dagar, beroende på när på lilla jul man börjar..Moahahahhaaa. Japp. Det är släktfel. Mammas julbockar står redan framme, om än lite gömda i gästrummet, men de står framme redan.

Jahapp. Man får väl börja aktivera sig. Försiktigt dock, det är ju ändå fredagen den 13:e.....

vaccination x2

Idag har jag gladeligen kavlat upp ärmarna hos skolhalsovårdaren och fått svininfluensa- och säsonginfluensavaccinationen.  Trodde att jag bara skulle få svinet, men de ville ge mig båda.. Självklart tar man när det är gratis ;D
Hursomhelst ilade det lite otäckt när jag fick svinet, men sen var det lugnt... andra armen med säsongen ömmade lite till en början. Nu känner jag dock att jag blivit vaccinerad idag...Säsongarmen är bara lite öm, men från svinarmen, som också är öm, ilar det ända ner i ryggen. Dessutom svider det i huvudet, armen är kraftlös och jag var en trafikfara i trafiken. Hänger liksom inte med i omgivningen. Men det ska nog gå över...

Lyckades t.o.m bli godkännd i dagens praktiska prov i 1:a hjälp. Inte så svårt förstås, men med tanke på min rygg så är jag nöjd. Jag skulle klä på mig andra kläder eftersom jag skulle bli nerklottad med blod, men jag fick nöja mej med tröjan för när jag skulle dra på mig byxorna rev det till i ryggen...Det kommer med åren...

Hur som helst känner jag en viss lättnad och lycka såhär i slutet av terminen. Alla tenter är godkända hittills, så man behöver inte skjuta upp dem och ha dem framför sig...:) ännu kommer det några tenter, varav läkemedelsräkningen svider mest. Om något skiter sig så är det den. För några veckor sedan när vi övade på lektionstid fick jag första gången i mitt liv alla rätt på ett matteprov. Inklusive ett lite slarvfel, milligram var egentligen mikrogram. Men det är en självklarhet att det inte kommer att gå så den dagen då jag skriver tenten. Nåjaa..det lär vara ett släktfel.

Nu ska jag sova en stund innan jag ska träffa bruden, som ska få stå vid altaret på lördag. Ska agera servitris på festen sedan... Mysigt...

nostalgi och gråtfärdighet

Efter att ha varit hos parents in law to be på tidig farsdagsmiddag, for jag till mor min för att återlämna hennes bil som jag lånat medan plastfar varit i Indien. Det blev lite Kalle Ankas skattjakt spelande me Fliison, as usual. Snålade i mammas Amelia Jul. Ja, jag är julgalen. Inte så att jag pyntar redan nu i november, men vid lilla jul åker julgardinerna, tomtarna, julbelysningen och julmusiken fram. Typ 2 veckor före julafton pyntar jag under mystisk magik och harmoni julgranen. Av praktiska själ har vi tyvärr en plastjävel, men den blir ack så fin den med. En vacker dag ska en äkta gran pryda vårt hem. Om en två tre år alltså, när vårt eget hus hoppeligen står färdigt.

Nåja, när jag väl grävde bland mammas julskivor, som jag ska ta hem och kopiera till datorn, fick jag syn på mina gamla CD:n. Alltså gamla. Allt från min första rikitga CD som jag tjatade om i flera herrans veckor, Aqua.
Lyssnar på dem just nu, det finns Kwan, Spice Girls, Feven, Britney, ja u name it! Herreguuuuud. Egenblandade skivorna är nog värst. Vet inte om man ska skratta eller gråta, så hittills har jag skrattat, för Joni skulle antagligen producera feces av skratt om jag verkligen började pjula p.g.a nångon gammal jävla fjortis-känslofylld låt. En låt hörde jag och lill-Berit på alltid vid ett och samma tillfälle, för genant för att skrivas. Vissa låtar påminner mig om sorgliga saker, andra om roliga, andra om personer. Oj hujeda mig, those where the days my friend..

Minns inte om det var i slutet av högstadiet eller någon gång i gymnasiet då musiksmaken byttes, och den sitter kvar än idag, och kommer nog att göra det resten av livet, och det är minsann inte Britney-pop eller annat äckligt. Visserligen är jag i stort sett allätare, men viss musik påverkar en på ett helt annat sätt än annan...

Japp. Detta för denna gång! :D Fick bröderna Kalliomäki med avec på besök nu..Ska lyssna genom resten av nostalgiskivorna en annan dag, ifred.. :D

hundmagafare....

Ja, va ska jag säga...Idag när jag kom hem från skolan, kännde jag en mindre trevlig odör i trapphuset. När jag öppnade vår dörr omfamnade denna odör mig med våld. Sakta gick jag in...Runt i lägenheten..till vardagsrummet. Och där, fann jag odörfästet. Diarré. Hundskit. Hunddiarré. Halleluja var det bara i vardagsrummet.. mest på mattan, where else? Nåjaa..hörde på ryktesvägar att det går någon maggrejs mellan hundar nu, som varje höst och vår... Har gjort misstaget att av ren lathet gått till hundparken några gånger de senaste två veckorna....Kanske får jag skylla mig själv..?

Nåja, har åtminste av tidigare erfarenheter lärt mig att alltid ha magmedicin åt hunden hemma.

Fick en halleluja-moment idag, slapp nämligen genom mikrobiologitenten! dock fick jag bara en 2:a, men jag skulle faktiskt i detta fall nöjt mig med en 1:a, för tenten känndes faktiskt jävlig. Så jag är nog väldans nöjd med detta. :D

Nu ska jag dra på mig något fult och bekvämt, sätta mej i soffan och feta till mig med typ 860 gram lögodis.. nam...

051109

Igår blev vi nästan med tomt. Eller vi blev med tomt halvvägs. Ännu ska det ansökas om bygglov innan affären går i lås.. Plötsligt ska vi påriktigt försöka bestämma oss fö ett hus som vi vill bygga. Hujeda mig.

Själv tycker jag att ett stock hus vore på sin plats, men igår fick jag äntligen veta varför herren i huset inte vill ha ett stock hus; han har inte kunskaperna att bygga av stock. Och han ska ju envist bygga själv. Nåja, ännu hinner vi diskutera saken! ;) Tänk, vi köpte en mapp för alla kommande huspapper...en husmapp! Snacka om vuxen poäng!

Idag var jag med mor till stan..kom hem med snäckor, muggar, julklappspapper, och lite föda. Min energinivå var så pass hög, att jag började dammsuga och plocka fram snäckorna som jag köpte...Sedan satt jag älgköttet på kokning, gick ut med hunden och började smälla ihop en paj. Den lägger jag i ugnen senare så att herren i husen får äta varm paj då han kommer hem... Ytterligare vuxenpoäng!

Nu ska jag ta huskatalogerna i vacker tass och hitta någon trevlig bottenlösning till en början...

RSS 2.0