Psykologiskt dilemma...

"Män är svin" och "män är barnsliga". Okej, som jag tidigare berättat tillämpar jag ibland till en viss del hundpsykologi på Jones. Bara för att jag en gång upptäckte att sättet hur jag bemöter Targa fungerar även på Jones. Tro nu inte att jag samtalar med Jones genom att kommendera sitt, fot, ligg, plats, fy och så vidare. Det gäller bara sättet att framföra mitt missnöje. Och jag är ju väldigt sällan missnöjd.

Sedan idag hade vi en diskussion om vappen firandet. Vi hade inte samma funderingar, så brister Jones, 5 år, ut "men alla andra fåååår juuu-ä."....Jahapp. Nu hade jag redan kört på hundtaktiken, och det gick inte hem. Så vad säger jag? "Håller du på på hede vise far vi fan ingenstans"! " vaför i-iii-iint?" säger Jones. "Nåjåå fa då satan, men du far själv då o du behöver int tro att ja lyfter på röven!"

Alltså herregud. Jag som svurit att jag inte ska bli som mamma när jag blir stor. Men, varför inte? Budskapet gick hem och Jones är en snäll pojke igen.

Jag som trodde att jag hanterade dylika situationer. Hahah. Nu måste jag lära mej att analysera situationen och bedöma huruvida hundpsykologin eller den moderliga förmågan att ställa häftiga ultimatum fungerar bäst.

Hur som haver. Husfriden återfanns innan den ens hann försvinna riktigt på riktigt. Hah hah.


En annan sak som jag lärt mej idag är  att man ska stänga WC-locket innan man tar av sej ringarna i badrummet. Denna sak lärde jag mej bakvägen, när jag fiskade upp min förlovningsring ur WC-byttan. Not nice.


Glada Vappen gått folk!

I natt jag drömde...

..att jag var på en tre-dagars resa på Rhodos. Inte i Rhodos city, på ön Rhodos. Jag kan inte sätta tummen på vem jag var där med, men det var en kompis som jag umgicks mycket mer med förr, skulle jag säga. Vädret var dåligt och vi hittade inga butiker, så vi bestämde oss för att lämna i Helsingfors och shoppa när vi kom tillbaka till finnlandet. Och där var den drömmen typ..

Så, tack nu till alla i min omgivning som reser av och an hela tiden. Min resfeber låter mej inte ens vara ifred på natten längre. När ett schakk kommer hem, börjar följande att tänka på riktigt på en Thailandsresa i vinter. "Kom med" tyckte det gäng som nu leker med tanken på rikitgt. JOVISST om jag inte skulle ha 10 veckor obligatorisk praktik just då. Nej vet ni, jag är nog så nöjd med att vara i finnlandet ännu några år. hahah.


För övrigt kan jag meddela att min råtthysteri inte ännu riktigt släppt. Igår när jag pajade Targa råkade hon öppna munnen. Jag tyckte mej känna en odör av råtta, så jag avslutade hastigt mysstunden. Skulle det inte vara sånthär jävla wappenwäder skulle jag tvätta henne, men det är inte riktigt lönt, känner jag.

Och anledningen till varför det är sånthär pissväder är ju att jag storstädade i förrgår, tvättade golven i hela 3 omvarv. Så det är ju klart att det blir sånthär väder då när hundägare precis har storstädat. Okej, har fortfarande balkongen och fönstren kvar men ändå. Så på grund av att jag storstädat i veckan och hållit på med så mycket andra husliga sysslor, måste jag idag ta en egen självstudiedag för att börja skriva praktikdokumenten som ska vara inne, få se...IDAG! Så, skippar fysiologin och skriver rapport och inlärningsdagbok istället. Fliiiitigt.

Min nya kärlek <3


Mmmm..Palermo...(kunde ju ha varit svart..och därmed 600 euro dyrare...)Åh jag är helt i extas över lamporna! Och så plingar den när man sätter på den,
när den är klar och när man byter program...

Gud vad jag har bykat! :D Kan sitta brevid och bara lyssna på det ljuva ljudet! I början fick jag kolla om den var på eftersom den är så tyst jämfört med den gamla! Den har en massa finesser också som jag ska lära mej använda.

Jag är så uppspelt över vår nya tvättmaskin att jag inte hinner göra skoluppgifter i form av praktikrapport och fysiologiuppgift. Jag hinner liksom inte. Har så mycket annat. Utöver den vanliga städningen borde jag städa balkongen och tvätta fönstren... Och tvätta byk!

Och i städningen hittade jag tre kräl, varav den ena är nybliven filmstjärna. De två andra var..öh..statister. Jag pratar om Älgen, och ett bi och en nyckelpiga. Älgen var en av huvudrollerna i vår kära film vi gjorde i skolan. Undrar om min syster saknat dem? Borde kanske skaffa filmen på en sticka, så att systeryster får se vad hennes Älg varit med om....Och kanske jag borde återlämna hennes handdockor..? Annars kan hon tro att jag försöker sno dem, så som jag gjorde när jag var liten. Tog hennes nån pryl och gömde den, och hade iiingen aaaaning om var den var när hon letade den. Det var alltid kul så länge jag inte blev fast för det, eller så länge hon orkade söka. Men nu har jag ju inte gömt hennes kräl, så det kanske inte räknas. Jag har bara inte fått dom hem till henne än. Men i sinom tid.

Nu ska jag gå och titta på tvättmaskinen.


Impulsköp och önskeköp

Det sägs att när en sak går sönder så går en annan, och en tredje, och det femte. Denna gång började det väl med att kameran fick skitsofren-anfall, precis som på hundutställningarna. Det där med att displayen är svart, och bilderna blir svarta, men den går på. Vi tog förgivet att den gav upp redan första gången, men nej, den har börjat fungera igen tre gånger efter dylika anfall. Så en ny kamera ska vi ha snart också, den gamla får bli kakkonen, som straff för att den inte lyder.

Sen började datormusen jyckla. Markören lydde liksom, men när man skulle klicka fick man klicka 17 gånger och flytta markören och ha sej innan nåt hände. Det gick liksom inte att överväga att spela nåt spel eller dylikt med den.

Sedan började den kära tvättmaskinen säga upp kontraktet. Med den orkade vi inte ens överväga att månne den skulle kunna börja fungera igen. Vi köpte den begagnad, nåt år gammal. Den har haft lite skumma ljud från och till, men nu då började den då göra det att den hakade upp sej på ett och samma ställe, oberoende på vilket program man hade. Och detta höll den på med i timmar. Vårt bykberg växer. Jag har snart inga kläder att ta på mej. Vi behöver ju tvätta typ varannan dag. Nästan. Vi är två pers i hushållet...

Idag var tanken att vi skulle åka runt och leta efter en bra tvättmaskin. Prsima hade ingen som föll på läppen. På Gigantti hittade jag en som jag blev pytt på, men den var lite väl dyr tyckte vi även om vi var överens om att vi kunde sätta lite pengar på en vettig maskin nu som vi vill och kan ta med den dag vårt hus står färdigt. Så vi tog en mus från Gigantti, och åkte iväg till Tekniset. 10 minuter före stängning klampar vi in och säger vi vill ha lite presentation av de bästa. Det blev en kamp mellan en LG och en Siemens. LG vann, bara för att Jones vill ha en LG. Jag var lite mer för Siemensen. Utan att dividera vidare gjorde vi en tvättmaskinsaffär. Jag skulle gärna ha tagit en svart LG av lite annan modell, men den som vi tog nu var på erbjudande, nästan 200 pengar billigare än annars var den! Så den ska vi hämta på tisdag eller onsdag. Halleluja vad jag ska tvätta byk! :D

För övrigt har vi cykelfeber nu också. Det p.g.a av att Haidi och Toni hade köpt sprillans nya cyklar. Ganska billigt. Jones förde sin redan en gång ihopsvetsade ped till sina föräldrar, för att den är bajs. Kedjan hoppar ur och man får vara rädd att cykeln går av i mitten. Min cykel blev stulen ifjol, så min syster lät mej ta hennes cykel som hon fått av mamma och målat rosa med svarta älgar. Moose bike alltså. En Marvil i grund och botten. Det är en funktionerande cykel, men grejen är den att den är tungtrampad, plus att styret är lågt så det är ganska opraktiskt när man är ute med hunden. Eller ja, det är nog lite jättejobbigt. Ostabilt också. Vem vet. Kanske hamnar vi att köpa nya cyklar också.


Mej själv igen :D

Från hela två synvinklar! Jag har lugnat ner mej efter rått-incidenten, och, jag har klätt på mej mina kära smycken igen! Inom vården kan jag ju alltså inte ha mina pansarkedjor på handlederna och inte ringar heller. Förlovningsringen har hängt i halskedjan i 6 veckor. Nu känner jag mej inte naken längre då jag har mina älsklingar på mej! Dock får jag ju lov att ta av dem igen på sommaren, men då slipper jag ju att få vita smycken på huden när jag blir sådär äckligt brun som jag har tänkt bli i sommar. Jag hoppas på bra väder så att jag ska kunna sola, borde ju hinna med det eftersom jag ska jobba 75%! :)


Palermo. Och så har jag fixat naglarna lite. Dom stackarna hade nästan gått i pension typ...
Ser ni hur äckligt nära Targa är med sitt rått-tryne? Uvvadå. (Jo, hon fick komma bort från hörnet, men hon är inte så himla älskad ännu heller...)
Jag bjuder på spärr-lillfingren.

Japp. Praktiken är över. Sex veckor har gått snabbt! Det har varit en jättebra praktik, och nu är jag inkörd i systemen inför sommaren! Bjöd på rulltårta idag för de som jobbade idag och för boendena. Jag tror den gick hem riktigt bra! Det känns skönt att veta att jag får fara tillbaka dit på sommaren, annars skulle jag nog ha fått lite ledsamt efter allihopa! :) Man har nog hunnit bli lite hjärntvättad där kanske! ;) Nu är det skola som gäller 5 veckor framåt. Riktigt maffiga kurser kommer vi att ha, så man kommer nog att känna att man lever tror jag.

Ikväll ska jag dricka en cider eller 2, för att fira en avslutad lyckad praktik! Imorgon ska vi shoppa underkläder med Haidi hou.  Funderar på beigea(?) sloggin eftersom jag fått pikar på praktiken om mina ugglor och diverse klär som syns genom arbetsbyxorna. Känner jag mej själv rätt kommer jag nog hem med en massa annat också!

Dagens måltid- Död råtta

Är fortfarande skärrad som en apa. Var ute med hundarna när jag kom hem från praktiken, och Targafanskapet hittade en DÖD RÅTTA som hon vräkte i sej. Fy fan, kan inte sätta ord på hur äcklad jag är. Hörde bara hur benen krossades när hon slafsade i sej otyget. Å herregud. Jag stod och skrek och härjade som en hutskipatient, men nej ser ni hon stackarn som inte får mat hemma skulle slafsa i sej råtthelvetet. Jag såg råttassarna och råttsvansen försvinna in i min hund. Och ja, det var en råtta. EN DÖD RÅTTA. En råtta som varit död vete hur länge och av vilken orsak som helst.

Ringde kvickt i panik veterinären, som säkert trodde att nåt värre hade hänt. Avvakta, avmaska, vänta. Oh herreje.

Nu älskar jag inte min hund. Hon är inbackad i tamburhörnet, och där ska hon stanna. 4 eva. Äckelpotta. När Targa var typ 1 år vräkte hon i sej en mås då vi var på en villa i Molpe. Det var midsommar, och vi fick på kvällen den brillianta idén att vi skulle sova under bar himmel. Sagt och gjort. På morgonen när jag vaknade och lyfte huvudet såg jag hundfanskapet ligga och slafsa på en mås, kanske 10 meter från mej. Då var hon ännu ung och blev lite haj när jag började skrika, så hon slutade. Men nu nej, inte för fem penn att hon skulle ha lämnat råttfan. Det tål att nämnas att läget var lite ostabilt annars också den morgonen, på midsommardagen.

Okej, ja jag vet att det är en hund. Och jag vet att jag inte vill veta vad allt hon slukat som jag inte vet av. Men jag vill bestämma vad hon ska äta. Inte döda råttor och måsar som hon hittar fan vete var. Ja, jag matar döda djur och min hund. Färdigt uppskärda och tillredda på något vis. Är hon månne dement och inte kommer ihåg att hon faktiskt får mat hemma?! Okej, ska vara glad att hon har bra aptit, men jag vill ändå bestämma vad hon äter, så jag vet vad som går in och vad som kommer ut. Tack och lov hon vet att hon inte får slicka männsikor!!

Är detta ett straff för att jag lekt med tanken på att börja med BARF-metoden? (bones and raw food)
Är detta en slags tecken? Tänker sluta mata henne så får hon söka sin mat själv. Hon må nu äta vad hon behagar då. Hahah. Nej. Targa ska fortsätta få torrfoder och tillrett kött. Rent kött. Mat kött.
Hade inte blivit lika äcklad om hon gett sej på en hare...eller älg eller något. Men en RÅTTA...Hur desperat är hon?! Vem vet vem som hade smakat på den redan? Eller vad råttan smakat på? Skulle vi inte haft sällskap av Fifi skulle jag ha haft en chans att få henne att dumpa råttan. Hennes överlevnadsinstinkt tog väl över och uppmanade henne att äta vad hon hittar, innan andra hinner före. HAHA.

Nej. Hon är inte poulär just nu. En råtta?!?

Fattas bara att hon spyr upp den i hela bitar som hon svalde den. Då vet ni, då har ni chansen att få första tjing på en hund för fem euro.

Hett tips från Ykköset...


VAH?!?!? Inte?!? Varför det?!?

Ärligt talat tycker jag att folk som överväger att smuggla in djur olagligt inte ska behöva ha djur överhuvudtaget! Importerade djur i all ära, om man vill ha nåt supersläktat djur från utlandet eller om man tar ett djur för att rädda det, bara man gör det lagligt. Lagligheten här innebär att man ska ha tålamod med en massa pappersarbete.

Ska bjuda på lite mer bilder från min hundsalong här om dagen. En liten nyfiken grannflicka kom och snokade och ville agera fotograf.


Fifi's face cut, som inte blev riktigt som det skulle eftersom han är lite
pubertal om man ska klippa honom ensam...
Ser ni hur förnedrad hon är? Ni skulle bara veta hur hon ser ut när man
ska tvätta henne...och den dagen närmar sig...

Såja. Bakade just en rulltårta för första gången i mitt liv. Ska ta med den till praktiken, eftersom det är mitt näst sista skift idag. Den blev inte som mommos och mammas rulltårtor, men för att vara min första blev den ganska så fin. Och ganska god var den också, som fyllning lade jag chokladmousse och hallonsylt. Tog ingen bild på den stackaren... Angående praktiken så fick jag en jättefin utvärdering av mina handledare igår. Bättre än jag trodde faktiskt. Dom gav mej en liten dikt också, som min ena handledare fått av sin handledare en gång i tiden. Den dagen jag är handledare ska jag ge den vidare! :) Rulltårtan gjorde jag för boendena, personalen fick lite hallontryffel, och mina handledare lite Belgiska praliner, för det är dom värda! :D

Nu väntar jag med spänning i byxan på att tvätt maskinen ska vara klar.  Lade igång den idag kring 9, och det tog så länge, så vid 12 startade jag om samma program, som ska ta typ 1 timme. Samma byksats snurrar fortfarande alltså. Jag kommer att älska maskinhelvetet om den går sönder nu. Om den inte är klar snart så avbryter jag den och sätter på centrifugeringen bara. Månne inte kläderna är rena nu då dom snurrat i typ..4 timmar?

1 km och pojke i nöd

Var och simmade idag. Där var också två mammor med sina barn, 3 stycken per mor. Mammorna hade mycket att prata om, så barnen var för sig själva. Barnen var mellan typ 3 och 8 år. Jag noterade hur en äldre flicka och en yngre pojke paddlade mot djupa sidan med en bautaring, och mitt i allt bestämmer sej pojken för att dyka. Och han kunde inte simma. Mödrarna befann sig rediga 20 meter längre bort, och av alla i simhallen hade jag kortast väg till pojken. Jag fick panik när jag skummade fram till pojken som mätte mycket färre centimetrar än vattnet. Fy fan. Fick upp pojken och stackaren klamrade sej fast i min hals så att jag trodde jag skulle strypas. Han var nog livrädd, kan jag tro. När jag dunkkat upp lite vatten ur honom hinner hans mor fram och tar honom i famnen och säger "jumalauta enkö mä sanonu et te ette mee tonne syvälle puolelle, meillähän oli selvät säännöt!". Jodå. Jävla ungar som inte höll sej till reglerna då mamma skvallrade.

När jag var klar och gick till dushen var dom också färdiga för dagen och kom dit dom också. Då tyckte mamman "kiva ku nostit meidän pojan ylös. Ihan hyvä vaa et se sai vähä säikähtää ku ei se kerran uskonu sääntöjä". Ehheh. Jodå, varsågod, 5 euro.

"Kiva" att jag lyfte upp pojken. Men har får nog skylla sej själv då han inte lydde...WTF?!? Herregud alltå. Man vet inte vad man ska tänka. Skulle det varit mitt barn skulle jag fått panik, och antagligen klandrat mej själv för att jag inte hade ögona på spänn till 120%. Jag skulle också ha undrat hur barnet mår, typ om det hann supa i sej litervis med vatten i lungorna typ. Sedan skulle jag också varit jävligt tacksam mot den person som fiskat upp mitt barn, eftersom i detta fall skulle det ha tagit relativt länge innan mamman hade hunnit fram.

Nu dissar jag inte henne som mamma, men lite koll ska man väl ha på sina barn? Hinner man inte vakta dem ska man nog inte ta med dom till Tropiclandia heller. Och om man har en heltidsinställning i stil med "jävla unge" ska man nog överväga om man ska ha barn över huvudtaget. Starka ord, jag vet, men man ansvarar ju själv för barnet. Om någon undrar vad jag menar med jävla-unge-inställning-på-heltid kan ni komma till oss en dag, vi har en grannfamilj som är ett ypperligt exempel på detta.

Och jovisst, jag har också blivit kallad för jävla unge. På ett kärleksfullt sätt. Som när jag använt syrrans nagellack, eller stört henne och hennes kompisar, eller när jag bytt ut socker mot salt, eller när jag gjort något annat trevligt. Inte när jag tänkt drunkna.

Hundutställning och strejktider

Idag for jag och Jones iväg på den  internationella hundutställningen som ordnas i Botniahallen denna helg. Laddade kameran, tänkte att jag skulle passa på att fota de biffiga individer som visas upp. Jodå. När mina absoluta must see-hundar är i tur och jag ska börja fotografera, så fungerar inte kameran. Den Strejkade. Det har svikit mej på samma sätt förr. Och nu när man som allra jävla mest behöver den. Dessutom går den på, men displayen är svart, och bilderna blir svarta om man försöker ta några. Och hör och häpna, när alla groendaelare (det är alltså fråga om belgiska vallhundar) var klara, och sista tervuerensarna tassade på, började den fungera! Vid det här laget var jag så jävla förbannad att jag vägrade ta en enda bild.

Nåja. Som jag gissade blev det till det att jag fick skippa vissa raser som jag ville se. Idag innebar det shäfrarna och de holländska vallhundarna. Dock såg jag ju dessa, och mycket mycket fler raser fast jag stod vid ring 8 mest hela tiden! :) Jag tog också en snabbsväng via ringen där Fifi-hundarna var, alltså Löwchen.

Imorgon är det dags för rottweiler och hovawart  åtminstone, och om jag hinner ska jag spana lite på labbisarna och andra retrivers samt new foundlandarna. Och jag tänker inte ta med kameran.

Hade av någon anledning inte tänkt tanken heller att det kommer att vara sjuktmycket försäljningsstånd där, vilket resulterade i att jag inte hade så mycket cash med mej. Dock kom jag överens med flera försäljare att jag återkommer imorgon, med cash, och ja, det löftet ska jag minsann hålla! :D Får nog tömma bankkontot innan jag åker dit imorgon...

Lite pengar hade jag med mej, och det betydde för Targas del 3 nya bollar, ett dragrep, en vattenleksak och en "motivointipatukka". Tre för 10 euro liksom.. :D Är lite osäker på om motivaatiopatukkan kommer att användas, eftersom Targa tenderar att bli lite...öh..övermotiverad, vilket reulterar i att hon blir lite..ööh..het...


Hon har redan påbörjat Mission: Kill them


Aningen ojämn kamp...

Magsjuka och hundskötning...

Jodå, magsjukan rör sig på praktikstället, och efter att jag hade jobbat två nätter och en dag kände jag mej stolt över att det verkade som om jag klarat mej undan hela grejen. Men nej då, man ska inte ropa hej innan man hoppat över diket, eller hur är det. Hann sitta 5 minuter och läsa rapport igår morse innan jag fick rusa upp och nästan välta en arbetskamrat, bara för att hinna spy. Vid det här laget kände jag inget som helst illamående eller något. Jag kände mej ännu så kry att jag hann haka upp mej på att en arbetskamrat uppmanade mej att spy i WC-byttan. Liksom, det har jag alltid gjort. Jag är lärd så. Skulle aldrig falla mej in att spy i handfatet?! Efteråt försäkrade hon sej ännu att jag inte spydde i handfatet. UJ. Nåja, drog mej hemåt som hastigast för att hinna hem innan nästa svallvåg. Åh, jag känner hur alla bryr sej!

När jag kom hem blev det bara värre, febern steg och rörde sig kring 39 grader. Ingen panadol hade jag hemma, så jag fick stå ut med min olidliga muskelvärk och illamåendet. Kunde inte hämta Jones, så han kom hem på annat sätt. Sedan skickade jag iväg honom till apoteket efter massor med panadol.

Idag mår jag, peppar peppar, lite bättre. Kvinna som jag är passade jag på att kolla om detta uppkastande gjort någon nytta, och visst, nästan 2 kilo hade försvunnit, lämpligt inför sommaren. Synd att det inte lär hållas så, eftersom det nog bara är fråga om att vätskebalansen är helt åt helvete typ. När jag vågar återvätska mej kommer nog säkert 15 kilo till. haha.


Igår kom också Fifi hit, mer känd och uppskattad som Simba. Mor och Källi ska utomlands, dom äkkelpottorna. Då ska Fifi bo hos oss. Tajmingen är verkligen den sämsta, för Targas löptid närmar sig.  Egentligen borde den ha varit redan, men jag tror att det är den skumma vintern som skjuter på den. Nåja, den är på kommande har jag märkt i några veckor nu, och nu när pubertale Fifi är här, så är han hormonstinn som en gris, vilket resulterat i att han pissat inne redan 3 ggr, den satan. I princip är det förståerligt. Men irriterande. Dessutom är Targa svartsjuk som en apa, och Fifi likaså, så som bäst har jag två hundar i famnen som morrar åt varandra och gör sitt yttersta för att vara närmare mig än den andra. Fifi fattar ändå att ge sig. Sen när vi är ute som vaktar han Targa som en hök, ingen ska ens se åt hennes håll innan har får nåt slags hormonutbrott. Dock får han utbrott av gångstavar, rullatorer, övriga djur, barnvagnar o.s.v. Det beror säkert på att han är lite mökkihöperö eftersom han bor på landet, eller så har han helst enkelt komplex för att han är så liten.


Till och med Fifi har lärt sej vem det är som bestämmer var skåpet ska stå...
Eller var hunden ska stå....

11042010

Efter dagens kvällsskift på praktiken har jag två praktikveckor kvar. Det har gått ganska snabbt tycker jag. Måste börja fundera på vad jag skulle kunna baka till sista veckan...  :) Jag har två nätter bakom mej nu, den första gick i praktikens tecken, och genast följande natt som inhoppare. Jag kan säga att när man vakat 10 timmar, kommer hem och sover knappa 6 timmar, och vakar igen ytterligare 10 timmar så börjar man känna att man lever...Igår sov jag från 8 på morgonen till 6 på kvällen, och ändå somnade jag bra där efter 22.30 när vi tog natten. Och nu vaknade jag lite före 10, och känner jag kunde ha fortsatt sova men vill göra något vettigt innan jag ska på praktiken igen.. Sedan första vaket har jag också haft äcklig värk, helt vanlig bekant värk som jag har haft länge, men nu har det varit omöjligt...kanske för att man inte sover på natten..? Efter första natten kände jag mej lite kritisk i magen också, och var säker på att jag blivit smittad med det som rörs i huset, men icke, jag är frisk ännu! Peppar peppar, ta i trä, spotta över axeln och hela köret.

För övrigt kan jag meddela att vi nu är bygglovsinnehavare och tomtägare. Vuxenpoäng med dubbelbonus typ. Det kändes väldans vuxet att ha en check på lite under 20 tusen pengar i sin plånbok över en natt och en kväll och halv dag. Det kändes väldigt proffsigt att sitta och skriva sin underskrift på fyra papper, sedan idka lite avslappnat och vuxet small talk, stiga upp, ta i hand och tacka för sig och önska en god fortsättning. För att jämna ut överflödet av vuxenpoäng smättade jag Jones på rumpan med ett litet obestämt ljud när vi gick till bilen.

Vi var också och kikade på en lägenhet..kanske jag nämt det redan..? Den var dock bajs. Eller nej, jättetrevlig säkert, men inget för oss. Typ 4 kökslådor och 4 köksskåp borde ju säga halva sanningen, inga andra skåp/ förråd resten. Nu i skrivande stund kommer jag på att jag skulle ringa och meddela vårt beslut på fredagen. Ojdå.

Nåja. Nu ska jag påbörja det där vettiga jag ska ha gjort före praktiken idag.

la Påsk

Påsken är för min del över för i år eftersom jag ska tillbaka till praktiken imorgon igen.

Targa är nöjd och glad efter att ha härjat med Pimu, så nu ligger hon som en död fisk på golvet och drömmer om något. Undrar vad hon drömmer alltid? Drömmer hundar överhuvudtaget? Jag tar förgivet att hon drömmer eftersom benen rycker och gnyr och piper glufsar och har sig. Jag tyckte det var jätte hjärtskärande när hon gjorde det då hon var liten, då jag just rövat henne från sin mamma.

Igår var vi på den årliga påskbrasan i Voitby. Vi vann inget på lotteriet, men det var bara för att vi inte fick våra egna numror. Därför vann vi inte på lotto heller, våra numror valdes inte. Bittert.

Typsiskt att jag inte har kommit ihåg kameran på hela helgen...Targa och Pimu har sina stunder som man verkligen borde få förevigade.

Pappa donerade en svindyr tjärbaserad tassalva som jag nu ska börja dränka frökens tassar i. Nu när jag kom hem shoppade jag mera svindyra hundgrejer från nätet, bara för att jag inte sett produkterna i Vasas djuräffärer. Så nu jävlar ska tassarna vara i skick. Nu ska jag fortsätta med tjärsmörjorna i förebyggande syfte, och så ska jag prova på lite oljor, både invärtes och utvärtes. Har jag god tur kan jag börja på med årets cykelturs-inkörning så småningom, utan att tassarna är sönder efter 5 minuter de 15 första gångerna! Japp, sega tjärtassar ska Targa få. Det är bara att vänta på att snön ska smälta så jag hittar min cykel, och att jag får upp låset, sedan ska vi börja sommarhurtta igen, efter vinters lilla antihurt-period.

Vad gör jag för fel?!

Jag hade planerat ett fiffigt april-skämt hit idag, men jag skippar det för mitt aprilskämtshumör upphörde nyss att existera.

För inte alls länge sedan berättade jag om att Targa hade sår på alla tassar utom en, eller trampdynorna liksom.
Igår tog jag henne på bar gärning när hon slickade sin ena baktass frenestiskt, observera att det nu gäller den tass som senast lämnade hel. Och vad finner jag? Jo, hela trampdynor, men blodig och varande äkklig slemhud där emellan. Så som det ser ut när en hund har ett riktigt maffigt inflammerat sår. Mellan tårna. Mellan trampdynorna. Det tål att nämnas att jag nu i dessa tider med skönt slask kollar tassarna varje dag.

Idag reagerar jag på att hon stinker lite äkkligt, så jag kollar öronen. Och visst fan var dom också inflammerade. Dessa kollar jag också dagligen.

Allt kommer liskom POFF på med en gång, ingen som helst förvarning nuförtiden. Skulle kunna sätta in bilder på min hunds inflammerade kroppsdelar, men jag tror att det inte skulle vara så intressant, vilket säkert inte heller vetskapen om dem är heller.

Halleluja har jag kvar örondropparna sen sist och att de ännu är användbara (ja det är inte länge sedan sist). Dessutom sa veterinären att jag kan smeta örondropparna på tassarna också när de ser ut som dom gör, eftersom orsaken till både öron och tass med stor sannolikhet är den samma när de kommer på samma gång.

Allergin är alltså den största boven i detta drama. Och nu kan jag inte ens sätta fingret på vad det skulle vara som orsakat detta fenomen denna gång. Skulle hundar kunna leva på endast vatten skulle jag vara nöjd och lugn, men det går inte har jag hört. Nötkött, mejeriprodukter och vete i exakt alla former går inte, det är konstaterat för länge sedan, så dessa är förbjudna. Det känns inte heller lockande att betala jättemånga pengar för någon super hypo-allergenic mat till en 3-rasig jumbohund som äter som en ponny. 10 kg för 90 € eller 15 kg för 25€?

Jag börjar bli van med dessa allergisymtomgrejer nu, men nu just stör jag mej mest på att min far kommer hit över påsk med sin hund, och Targa och Pimu älskar varandra på ett systerligt sätt. Det innebär lek och spring tills båda snubblar över sin tunga typ. Störande när ena då har tassen som en rutten gegga.

Varför ska min hund vara ett problembarn när det gäller matallergi? Fan om allergilistan nu ska utökas. Eller kanske borde jag vara nöjd över att öron och tassar reagerar istället för magen hennes..? Vet inte. Är bara irriterad.

Jag ska skaffa en plastboll till Targa som hon ska börja leva i. Och så ska hon få sin näring genom en sond. Japp.

RSS 2.0