31122009

Jahapp.

Gott nytt år gott folk!

Kvällen kommer att firas med matlagning och en lätt salongsberusning! Vi börjar med inrefilé med bacon, klyftpotatis och gräddsås, men en vitchokladkaka i efterrätt. Sen mot senare kvällskvisten blir det ostbricka och lite pastejer. Sofistikerat som bara vad eller hur!

Köttet ligger i marinaden, och rullorna är i håret, nu är det bara att åka via Alko och sen till S&M för att tillsammans med det övriga kvinnfolket ställa sig vid spisen!

Så, ha det bra gott folk, Ses nästa år! :D

29122009

Jahapp, gott folk. Året lider mot sitt slut. Skulle jag känna mig jätteeggad nu skulle jag skriva ut timmar och minuter och sekunder. Men jag är inte eggad idag, så jag meddelar bara att 2 hela dagar återstår av detta år. Idag räknas inte längre.

Julen har varit och farit för denna gång. Massor mat, fina presenter och sällskap av det bästa slaget har man fått njuta av. Även om juldagarna innebar en del stressande från ett ställe till det andra och det sjunde så har det varit riktigt mysigt.Targa öppnar ett paket. Synd att jag inte kan lägga till ljudeffekterna som hon erbjöd, men som ni vet är jag lite okompetent.


En del av födan på julafton hos mor.

Såja. Lite bilder. Beroende på min antieggade stämmning tänker jag inte lägga upp fler.

På söndagen kännde vi hur det interna barnet inom oss tog över, och vi kände ett sug efter att få åka pulka. Jovisst, vi handlade pulkor för typ 40 pengar, begav oss till Öjberget och pulkade. Botten is nådd. Dock trivdes vi inte särskillt länge eftersom det var svinkallt. Så kallt att man hade så kallt att man blev riktigt amper och gråtfärdig.

Idag fick vi besked från banken att de beviljar lånet till oss. Man kan inte säga att man blev förvånad, men nu känns det som om man får bråttom med det hela. Vi har tid på oss till februari, då ska affären slås i lås. Nu är jag lite sur och bitter över detta också, eller nej inte över detta egentligen, men över det att jag vet exakt hur jag vill att huset ska se ut, alltså planlösningen, men att få nerklottat det på ett jävla papper är tydligen för mycket begärt. Och visst, jag är okompetent i vissa sammanhang, men att en sån sak inte ska fungera är väl fan att ta i?!
Ååååh. Suck. Stööön. Jag har haft såna interna utbrott att jag tappat räkningen på antalet ihopskruttade jävla papper. Jovisst går det att rita drömhuset, men det resulterar i att resultatet i verkligheten skulle blir typ, 300 kvadratmeter. Det ingår inte i planerna nu. Nu är det typ 5 rum som gäller, och kvadraterna ska inte överskrida hälften av 300. Nej. Ska sova över natten och ta itu med det imorgon igen.

Se så muntert inlägg jag lyckades åstadkomma. Hipp Hurra för mej, den begåvade antieggade okompetenta pissenissen. Egentligen har jag en massa att muntert att skriva om...Men jag har ingen lust att skriva om det, för jag är bitter. Nej, det är jag inte. Jag är bara lite förbannad och stressad. Sur, liksom. Otålig också.

Jodå. Kunde ju sätta ett nyårslöfte på att lova att jag ska skärpa mig och hantera mina humörras. Ja, det kan jag göra. Jag lyckas ändå aldrig hålla några fans nyårslöften, så då behöver jag ju inte tänka på det mer än typ...3 veckor?

21122009

Tänkte komma med lite julbilder, när jag inte har annat att komma med när alla andra sätter upp utlandsbilder. Man kan tolka det som att jag har en förmåga att fokusera på det väsentliga i vardagen, medan andra bara fokuserar på..ööh...utlandet. Man kan också konstatera min oförmåga att ta vettiga bilder. Dock är jag ganska duktig på andra saker, såsom..ööh..att vräka i mej godis...ööh...göra fula miner som hamnar på bild och..ööh..ja, ni vet. Jag kan också.Nykomlingen i granen, Granelephant. När jag var lite samlade min far glaselefanter åt mej av nån anledning. När jag blir stor och har ett stort hem ska dom få komma fram och elefantta sej igen.Julklapparna som dom var först, men det blev trångt så det fick bli som nedan...


..men då blev det väldigt klent ändå. Men lite mysigt är det ju att ha dem under gran fan...Detta foto är ju ett ypperligt bevis på min begåvning. Men det får duga. I år stör jag mej på att jag har blå stjärna med guldglitter. Vi hade tydligen slängt guldstjärnan ifjol...


4 days to go!

Idag är det den 20 december, vilket betyder att det är 4 dagar kvar till julen och att Lill- Berit fyller år. Denna gång 21. Som ni märker barkar det mot 30 även för henne.

I fredags var vi till stan med J för att handla julklappar. Åt mig. Är det sen bra eller dåligt vet jag inte. Trist att man vet allt man får, men samtidigt fick jag ju välja vad jag vill ha. Dessutom råkade jag vara sur av någon anledning när vi for, så han råkade nämna att jag inte behöver tänka på priset. Vilket han inte behövt göra förståss...

För övrigt hade vi filmkväll samma kväll, så jag blev lite gladare av att få typ 600 gram godis igen. Igår hurttade jag mig två timmar med Targa medan J städade bilen. Det är väl det minsta han kan göra själv om jag städar hela lägenheten själv..?! Dock var han så slö att jag var tvungen att hjälpa till lite med att putsa instumentbrädet.

Denna dag kommer jag att småningom börja med att sparka upp J. Jag här ännu inte bestämt mig hur. Sedan bär det av på 21 årskalas, och efter det till matbutiken. Vi skulle ta det igår, men vi fick nervsläpp efter 10 min i Prisma och 15 min i Minimani. Man får hoppas på bättre lycka nu, för vi har ingen mat. Och ja herregud! Låt oss inte glömma att J ska diska. Massor av disk. Han har skjutit upp det så jävla länge, så idag diskar han. Om inte annars så under hot. Jag ska nöjt sitta i köket och påminna honom om att han inte ska vara så hårdhänt med disken, eftersom vi har dyra/ gamla grejer och dessutom låter det för jävligt när han smäller och har sig med diskfanskapet.
Senare, inatt, ska jag hämta käre lill-kussen från flyget. Imorgon får vi besök av J's vän och hans familj. Det brukar bli att krystat byta julklapp och noja sig över om presenterna är ens lite i samma prisklass eller ens lite i samma stil. Typ spritflaska VS chokladask känns ju inte så himla rätt.

Min käre syster tog upp ett ämne, dock lite halvglömt tyvärr med ack så känsligt. Förr i världen, när släktingarna var rikare och vi småttingar var små, reste den rika släkten utomlands. Jag har bilder från någon av dessa resor. Själv är jag väl i "just-blivit-blöjfri"-åldern och lill-kusse har blöja. Haha. Dessa gemensamma resor har upphört. Jag vet inte om man ska skylla på LAMAn eller på vad, men allt sånt här kul slutar man med när småttingarna kommer i en sån ålder att vi fattar och kommer ihåg saker. Deprimerande. Egoistiskt. Fräckt. Upprörande. Nu reser alla omkring på tumis, som min mor o Källi, Syrran och Pojkin. Vi resten sitter hemma och vill inte ens titta på bilder från utlandet för man blir så förbannad. J har länge talat att vi ska åka utomlands, men som den finska man han är pratar han så mycket. Gör lite mindre. Dock kan han förlåtas nu, när vi har stora pengar i spel, men det hade vi ju inte i fjol. Eller året innan. Eller före det. Till på köpet har han börjat svamla om Åre med sin bror. Detta kommer inte att ske innan jag fått sola varmt en vecka. Punkt. Va fan, vem jämför södern med nåt jävla Åre..?! Åh. Jag blir så frustrerad. Nej, Åre får bröderna åka till bäst dom vill, efter att vi kvinnfolk sluppit till södern. Då kan dom åka alla 3, men vi är åtminstone 2 kvinnliga representanter av 3 som inte kan stå på varken skidor eller bräde i backen. Så vad är då idén att åka till Åre? Ingen.

Inga bilder idag. Hårdskivan undangömd. Dessutom blev jag lite pluttig nu. Jag vill till södern.

Brist på sysselsättning...

Fick min fagra uppsats klar igår efter många om och men... Nu borde jag bara få den till skolan typ idag. Tänkte gå dit, men efter att ha konstaterat hur kallt -21,7 är, så ångrade jag mig. Det blir väl att föra den ikväll när joni kommer hem. Otroligt hur handikappad man är utan bil!

Nu när jag inte har någon äcklig uppsats att skriva och huset är renstädat och byke tvättat vad ska jag göra då? Jag ska baka åtminstone. Hunden fick redan en rejäl timmes promenad...Ska jag städa genom skåpen igen? Jag skulle kunna skyffla snön från balkongen..Och så kan jag limma in fler recept i min kokbok! För några år sedan, typ julen '77, fick jag en ypperlig julklapp av min kreativa syster: hon hade gjort en egen kokbok åt mig! Alltså suttit och klippt ut och limmat in recept av alla de slag i ett häfte. Neurotiskt. Den fortsatte jag på själv sedan, och nu är den full och jag har börjat på en ny. Okreativ om jag är, stal jag ideen av henne en gång när min vän och hennes pojkvän skulle flytta. Fröken ville då ha en enkel kokbok, och sådana existerar tydligen inte så jag gjorde en egen åt dem. Jag inbillar mig att den uppskattades åtminstone i viss mån!

För övrigt är jag lite avundsjuk på min syster just nu, men det kan jag ju inte säga högt. Hon och hennes man ska resa bort på julafton och vara borta mellandagarna och komma hem till nyår. Hur tex dom..? Ååh.. Äckelpottor är dom. Båda två. Usch. Äckligt. Jag skulle inte vilja åka utomlands, fy då, vi har ju det så skönt här i finntuppslandet med minus hundratrettiofyra grader. Jodå.

Härom dagen behövde min ovan nämda vän och hennes, hmm..avec bärhjälp för de äckelpottorna hade skaffat ny tvättmaskin. Är inte ett dugg avundsjuk på dem heller, vår maskin fungerar ju så väldans bra så och modern är den också. Nåja, medan karlarna bar in tvättmaskinen ytterst ergonomiskt diskuterade vi jul och nyår. Julen går enligt bestämda planer, som alltid. Nyår däremot är öppet. Jag har en tid funderat på att jag vill göra något sofistikerat, men jag tecktes inte säga det högt. Däremot meddelar S att hon helst skulle göra något sofistikerat. Halleluja, hon sa det! Då slapp jag rädslan för att alla ska tycka jag är en äckligt mogen och tråkig individ. Inga planer fastställdes dock, med visioner blommade upp. Det återstår att se hur det tar sig.

Som länge lovat sätter jag nu upp bilder, för den externa hårdskivan blänger på mig meningsfullt.Min SmyckeskvinnaTomten, Elvis oh Koskenkorva.


En julstjierno. Endast för att visa mina ypperliga fotokunskaper. Observera min sarkasm.


Det var tänkt att detta skulle bli julkort ifjol typ, men p.g.a alla parters begåvning blev det inte så..

japp..nu känner jag mig som en lite bättre människa. Nu ska jag börja limma recept.

Sista skoldagen avklarad! :D

Dagen till ära tänkte jag komma med en lista, och med den utmana min syster.

Hur bor du: Sambo med han jag ska gifta mej med innan jag är 30..! :D
Brukar du komma i tid: Jepp.. Jag skäms om annat sker.
Hur lång är du: 170,5, tydligen..
Kan du laga mat: Jepp. And I like it.
Vad jobbar du med/pluggar du: Studerar till sjukskötare..
Vad har du på dig just nu: Abi-byxorna, hör och häpna, en huppare och så vidare...Sunkfaktor 8.
Har du någon fobi: Fjärilar. Dock har jag börjat acceptera fjärilar på t.ex strumpor osv.
Hade du en bra kväll igår: Japp...
Vilket är ditt senaste inköp: Schampo för sista slantarna...
Din favoritdryck på morgonen: Vatten..eller äppelssaft...
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Kela
Har du sovit i din egen säng inatt: Japp
Vad hade du sönder senast: Ett ägg typ..kanske...
Vem snackade du med senast: Joni
Varm favoritdricka: Glögg
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten
Alkoholhaltig favoritdricka: Sex on the beach..eller lonkku eller cider..!
När gjorde du senast något riktigt dumt: Jag gör inte dumma saker i juletider...
Saknar du någon just nu: ...Kanske det..
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Här hemma räcker det med att skita i att göra det som ska göras eller att inte hålla käften när den borde hållas... ;)
Någon jag stör mig på: Ska dom stå i alfabetisk ordning..? ;)
Senaste person du kramade: Joni
Senaste person du ringde: Fammo
Senaste person som ringde dig: Sofia
Vad drack du senast: Mjölk
Vill du ha barn: Jepp. 2 eller 3.
Längtar du till din nästa födelsedag: ..ja det kan man säga, för jag vet jag kommer få i present..! :)
Har rakat dina ben någon gång: Japp
Är du sugen på något nu:
godis
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Ingen på en vanlig dag...
Använder du hudkräm: Babyolja..o lite vanligt stuff...
Attraheras du av män med skägg: .. :)
Micro-pop eller poppa själv: Inga popp.
Brukar du baka: Jajja...senast igår..
Är du nöjd med ditt liv som det är nu:
Javisst...mer pengar vore ingen skada ändå...
Vilken låt lyssnade du senast på: ...inga namn var det..
Har någon annan sovit i din säng inatt: Japp..Vem kan det vara?!
Vad tycker du är äckligt: Leverlåda...fläsk...
Har du pengar på mobilen: "pengar mobilen".. WTF?!


såja. Nu lägger jag upp några bilder som finns i kameran. Spänningen stiger huruvida jag ska lyckas med det eller inte.

Pimu och Targa..:)
Pimu och Targa hos min fammo.. :)Såhär ser Targa ut efter tassvård.


Okej, jag kunde! En vacker dag, i juli '77, lägger jag upp fler bilder, som inte bara handlar om hundar. Lovar.

12122009

12 days to go till julafton gott folk! Känner hur spänningen stiger... ;)

Igår hade vi besök av S och Rocky. S valde för omväxlings skull att utnyttja mig när hon behövde byka lite eftersom hennes egen maskin är sönder. Det var så trevligt så, länge sen sist! Kvällen gick i ren kärringanda,som tur hittade Joni på något annat att göra under tiden så vi fick vara ifred..! Efter att S och Rocky farit hem, ville herrn i huset ha pizza. När vi kom hem haltade Targa som en gris. Inget märktes när vi ännu hade besök, men annat kan man säg om när vi kom hem. Hunden steg ju inte ens på benet. Idag var det bättre på dagen, och blev tydligen värre till kvällen..Typiskt. Som tur kunde jag tillämpa mina sårvårdskunskaper. Dessutom hade jag hemma en massa sårvårdsmaterial som hemsjukhuset gav mej för några år sedan. Kännde mej nästan proffesionell när jag putsade och smorde och lade förband.

Idag hämtade min kära mor mej strax efter att jag vaknat. Det var dags för julgransinvigning i Voitby! Jag kan snart börja ta betalt för att åka runt och sätta upp plastgranar, lägga belysningen och stjärnan, och möjligen bollarna också. Man kunde ju bli rikt. Skämt åsido. Detta börjar bli en personlig tradition.

I samma veva som jag var i Voitby tänkte jag passa på att tvätta hunden. Detta slutade med en flera timmars skönhetsbehandling. Klorna klipptes, tassarna trimmades, örona klipptes och till sist blev det bad dags. Så nu är hon ren och fin tills jul!

Nu for J iväg igen, så Targa och jag sitter tillsammans i soffan och tycker synd om henne och hennes sjuka tass. Det ska vi fortsätta med nu. Och deppa lite över att vi inte kan kika in Lucia-tåget imorgon eftersom fröken har sjuk tass..

Snilleblixt! Nästan..

Just för en stund sen stod jag i köket och slog in julklappar. När jag bläddrade genom Js julklapp före jag slog in den, såg jag en sak. Och då kom den, snillblixten. Åtminstone känns det som en sån nu. Det har att göra med min systers kommande 30 års kalas. Nu kan jag ju inte berätta allt, för då förstörs en eventuellt bra idé, och hör och häpna, det är inget jävelskap från min sida. Det är en riktig redig lite halvlöjlig men ack så kul 30 års grej.

Jag hade inte tänkt så mycket på att hon fyller så fint tal, innan hon i år på sin fagra födelsedag konstaterade att det blir 30 nästa gång...Hahaha..vafan? Tretti?! Syrran? haha..Hon e ju min syrra..hon fyller väl inte 30 innan jag själv e typ..25. åtminstone. Efter detta så har tanken slagit mej några gånger..helt utan anledning egentligen. Det stämmer ju faktiskt. Den äldre delen av den yngre Harjula gruppen fyller 30. Jag och Anton är ju bara barn ännu..Eller nej..jo...neej..vi är ju också myndiga. Anton är officellt myndig, men är fortfarande för ung för vissa ställen.. Själv blir jag myndig för dessa ställen i januari. Med dessa ställen avser jag typ helgkryssningar och vissa krogar och Alkos sprit-åldersgräns. Alko välkomnar ju dock folk på sprituppköp då man fyller runda 20.

Nej.. Denhär idén går inte hem från mitt huvud. Jag får väl skriva upp den, och ta fram den då det närmar sej och fundera igen om det känns som en maffig idé. Just nu kan jag se scenariot framför mig. Jag kan se allas miner, eller åtminstone deras som ryms med i min vision om detta. Är riktigt nästan stolt över mej själv att jag kom på en kreativ idé som känns vuxen och som inte har något större jävelskap i sej. Håller jag på att mogna på riktigt? Ja, jag går ju mot 30 även jag.


Jul-lista

För spänningens skull utmanade min kära syster mig med en lista. Så, här är den! :D

1. Det bästa med julen? Att man får umgås med nära och kära, maten, julbocken godiset och den legendariska julstämningen.

2. Det sämsta med julen? På julafton om planeringarna falskar och tidtabellen skiter sig så blir det en stressande från ett ställe till ett annat. Jag vill att det ska vara luuugnt och fiiint..

3. Färger på julpyntet i år? Granen kommer att ha blått och guld, för övrigt är det svart och rött!

4. Nya pynt för denna jul? Julgranselefant från Indiska.

5. Bakar du till julen? Jul- essar, julstjärnor, mjukkakor, bröd, kanske pepparkakor.

6. Vad är det bästa på julbordet? Kalkonen, vitsåsen, lite lådor och laxen.

7. Knäck eller ischoklad? Knäck.

8. Adventsljusstake? En stackare i denna slummihydda.

9. Hur många julkort skickar du iväg? I år 30+!

10. Julgran, äkta eller plast? Plast, tyvärr. Läste en pirkkaniksi att man kan lägga äkta grankvistar här och där på plastjävlen så får man doften...smart..

11. Färgtema i granen? Blått och guld. Nästa år blir det annat!

12. Aktivitet på julafton? ..Eftersom jag tillhör kategorin "ungan" i släkten, kommer jag att svara julbocken. Dock har jag inte sett honom på några år, eftersom jag alltid råkar vara och hälsa på en kompis eller ute och gå med hunden just då. Jag minns också starkt en alfabetlek som min kära syster lärde oss en jul. Fan så länge det tog innan jag fattade galoppen!

13. Bästa julskivan? Den jag har hemma just nu, Julsånger och Julvisor. Resten finns på datorn..

14. Bästa julsången? Som nämt i tidigare fall ska man inte fråga mig namn eller något..den var dom sjunger o helge natt och den där gläns över sjö och strand..typ...

15. Sämsta julsången? Typ..ööh...jaa...inga namn...

16. Vad skulle du klara dig utan på julen? Lutfisken.

17. Kalle Anka eller Anna Anka? Kalle. To hell med den andra på julen

18. Hur många julklappar köper du? Hmm...har ingen koll på antalet julkappar nu, men typ 5 objekt.

19. Hurudant julklappspapper använder du? I år är det glansigt rött, och matt blått och grönt. Med guldband modell tjockare.

20. Vad önskar du dig i julklapp? En bil, en hund, en häst, ett hus, en båt, en villa...

21. Ok, realistiska presenter? Disney Classics Collection box, Kalevalasmycke, presentkort....

22. Lussekatter eller julstjärnor? Julstjärnan.

23. Glögg? Ja tack, med madel.

24. Glittret i granen, lodrätt eller vågrätt? Vågrätt.

25. Rim på julklapparna? Nej.

26. Fira hemma eller borta? I huvudsak hos mamma i år!

27. Julstjärna eller hyacint? Julstjärnan.

28. När klär du granen? Ca. 2 veckor före jul!

29. Jobba på julafton? Nej tack.

30. Vad måste finnas i granen? Stjärnan och lamporna.

Ett bröllop och lite till...

Känner på mig att detta kommer att bli flummigt, eftersom det är över en vecka sedan jag skrev sist, och jag har hunnit flumma en massa under den tiden. Eller, egentligen kan jag ju skippa det mest flummiga. Ska bara flumma lite...

Förra fredagen, den 4. december, gifte min kära mor sig med sin Kjell, Källi som han även i folkmun kallas. Jag fick stressa som en gris hemma på morgonen, åka till skolan och sitta på en obligatorisk och ack så trist föreläsning. Sedan smet jag iväg och vi åkte till magistraten. Själva grejen gick snabbt, det var liksom särlek o familj o puss o kram ny ni e äkta makar. Jag och min milt manipulativa syster hann inte ens bli sentimentala medan den korta mannen babblade. Men sedan, jag tror det var efter den legendariska första kyssen som äkta makar, blev det kärvt. Speciellt när jag skulle krama min mor och Kjell, man brukar gratulera eller önska lycka till, jag frustade i desperat försök att skärpa mig.

Sedan bar det av till Strampen. God mat, två förrätter, en fisktallrik och en köttallrik. Sedan fick man välja mellan halstrad lax och oxfilé. Redig karl som jag är tog jag oxen. Åt för första gången i mitt liv medium stekt kött. Det var det värt. Efter tårtan blev det dans. Vi stod alla och så på när brudparet dansade i takt av Fredrik Furu. Jag tyckte att det var helt lugnt, enda tills jag såg mommo, som stod och kämpade mot tårarna med darrande haka. Då kände jag hur mina ögon fylldes med underlig vätska, än en gång. Sedan flämtar min smarta och milt manipulative syster "oj nä nu böri ja gråt" och då sket det sig naturligtvis. Skulle hon ha hållit sin känsla inne skulle det ha gått bra, men nej, let it out!

Men, detta är ju åter ett släktfel. Det hör till att gråta i känsloladdade situationer om man är en Harjula. En riktig Harjula är en känslosam lipsill. Blir man inte gråtfärdig i dylika situationer bör man ställa sig frågan Vem är jag, är jag en Harjula?

Samma helg var min käre far på besök i Vasa. På lördag och söndag umgicks jag alltså med honom, och för övrigt även Ojala-släkten. Hundarna, Targa och Pimu alltså, var ju i extas. Dom älskar varandra på ett systerligt sätt, även om dom inte har biologiska band. Pimu tänkte även gå i taket när hon såg mig. Intressant eller hur. Inte. Visiten var kort dock. Men han var ju i alla fall här före jul så han fick sin födelsedagspresent och julklapp med sig hem till Finlands fagra hufvudstad, Helsinki.

På söndagen hann jag även med en visit till de nyblivna äkta makarna. Det blev en promenad med hundarna, och sedan Fifi-skönhetsvård. Och självklart presidentbalen. Finlandet firade sin ack så älskade självständighet 6.12. Det är en dag då jag tycker att vår flagga är som vackrast, även om jag självklart tycker att den alltid är vacker och betydelsefull. En annan dag när flaggan är lite extra vacker är t.ex midsommar. Där har jag ingen förklaring, men, jag är ju bara en människa. Sen var det liksom gonatt, typ.

Igår blev det först kliniska övningar i skolan, förberedesler inför det kliniska provet nästa måndag. Sedan åkte jag till kära mommo och hjälpte henne med julgranen. Jag satt upp den jävlen och sprätade ut alla jävla grenar på jävlen. Granfan är ju typ antik. Var och varannan gren är av på något ställe. Och den har grava attitydproblem. Sedan satte jag på julgransbelysningen och stjärnan, och se, den såg ju nästan ut som en gran i alla fall! :D

Nu skulle jag gärna sätta upp bilder. På min smyckesdocka, brudparet, hundarna och så vidare. Men, detta kan låta som ett sväpskäl för extrem lathet, våra bilder är flyttade från datorn till vår externa hårddisk. Och den ligger vackert gömd i en låda så att den inte ska vara i vägen. Och ja, jag har ingen lust att ta fram den nu ikväll. Vi får ta det en annan dag, ja se on lupaus.

RSS 2.0