Sinnesro

 
Känner mig alltid lugn inombords när jag har skåpet laddat med salvor och grejs. Känner mig liksom fit for fight. Vet inte varifrån detta kommer egentligen, är uppvuxen med en mor som nöjer sig med Nivea, så hon har ju inte smittat mig. Har en liten aning om att min salv-expertis började utvecklas under den tiden jag jobbade på Fylgia. lärde mig att huden bör smörjas för att hållas hel, till exempel. Nuförtiden på jobbet är jag väldigt snabb med salvor av olika slag, i såväl förebyggande och vårdande syfte. Här är den obligatoriska samlingen.
 
Om jag måste välja några  så blir det rosa Bepanthen som duger till allt från söndersnyten näsa till småsår, Basibact på sår och skråmor och mördade finnar för att det verkar antibakteriellt och Aqualan L som är en bassalva som mjukar upp hud som hud men sugs in rätt snabbt.
 
Fullständig sinnesro får jag om jag har alla dessa i skåpet, plus min basic hudkräm från Dermosil som jag använder efter dushen innan jag bombar torra partier med bassalva. Alla dessa tuber och grejs duger dessutom till alla som bor under vårt tak. Vissa duger till och med till byktvätt eller hårinpackning. Och som dushkräm, shavekräm och sminkborttagning. Believe me, har läst på och utforskat. Neurotiskt? På gränsen nästan... :D 

RSS 2.0