Vart är man på väg...

Sparkade upp Jones, och när jag var säker på att han steg upp och hölls upp, så gick jag ut med Targa. Sen när jag kommer in igen hör jag att han sitter och spelar gitarr. Oho, var han så snabb idag, tänkte jag, bara för att komma ända in och konstatera att han satt i jesus-ställning på golvet i sina hippie-blommiga kalsonger som borde blivit slängda för länge sedan och spelade gitarr. Syksyn sävel. "MITÄ sä teet, sä näytät rumalta jeesukselta"..."mä herään rauhas" Jaha. Nåmen dåså.

Jag hade en liknande känsla senast jag var i banken. Men då den vägen att dylika tankar tänktes om mej, typ "va fan e hede för ett korkohovo.." Först för några veckor sedan var jag ju i banken och fixade Meles bankkonto, och eftersom det blev en sån rambambola med det så resulterade det i att jag var rödflammig och kallsvettig medan jag febrilt försökte fiska nödvändig information av Särk per telefon och sedan också förklara vad egentliga syftet är med kontot och varför inte ena föräldern vet om kontot och att jag önskar att modern skulle vara in charge för det hela efter att jag öppnat det. Öh. Ja, gudens det var lite genant.
Nu i fredags betjänades jag av samma banktant, och svammlade först att jag vill lyfta 200 från ett konto och jag vill ha det i en tvåhundring och sedan vill jag växla lite pengar och få det till en hundring. Sedan krystade jag fram av någon anledning "jaa si he ska bli ti tretiårsgåvo så he e ju lite kul me stora pengar, heh" och kände mej genast som en person som banktanterna säkert tittar lite extra noggrannt på när man går ut. Banktanten log kvickt och sa "jasså heh, va kul". Efter att jag gått är jag bergsäker på att de tittade menande på varandra och himlade med ögonen. Vad fan ska dom tro om mej egentligen?!?

Som tur har man inga bankärende på en tid.


För att balansera de häftiga happeningarna denna helg kommer jag att ägna dagen åt att tvätta uppskattningsvis 3 bykmaskiner och läsa en givande finsk vetenskaplig artikel om rehabilitering och dra någon nytta av den och tillämpa den uppsnappade kunskapen i skrivandet av vår rehabiliteringsplan.

Petra goes 30

Japp, festen är i full gång. Hon är säkert lite tom i skallen idag eftersom det tydligen har varit överraskning på överraskning för henne. Vi är alltså hejjare på att luras och hemlighålla saker och ting! ;D

Några små grodor har väl tänkt avslöja hela faderullan, men i det stora hela så har nog allt gått nappiin så att säga!

Ni får läsa mer ingående på syrrans blogg, men jag ger bildbevis och ett litet smakprov på dagen!
Kortet...


Arto tog henne ut på en liten flygtur över nära och käras hus och hem! :D


Pepa 30 stod det i backen hos mamma& kjell där vi stod och vinkande!


Rätta sorten?


Liten lycklig flicka goes 30..! :D


En fin väska fick hon ju i alla fall! :DPEePa 30 vee!


Mmmm....


Arto& hans fru! :D

Nu ska jag gå och äta lite till..! :D

Jag har tagit venprov!

Japp, och det känns fantastiskt och det var enklare än vad jag trodde! :D Först tog vi en massa andra prover, typ socker och Hb och CRP och, hör och häpna, graviditetstest. Sedan gick vi med mupparna in  i ett skillt rum för att punktera varandras vener. Och det gick så bra så! Vi lyckades alla på första försöket till och med! 

Här kommer till och med bildbevis på våra labbövningar!


Här är våra centrifugerade blodprov!


Emma und Linda-Marie in action


Jag, som spjälker lite erytrocyter


Här nalkas CRP-koll för fem!

Ingen av oss hade några värre fel. Jag testade positivt på det test som alla andra lite nervöst utförde, och mitt plasma var lite väl grumligt, men det lär ska bero på mitt havandeskap, även det.


När min dator väl är samarbetsvillig ska jag passa på att lägg upp lite andra bilder som jag har på kamerakortet också, d.v.s lycklig hund äter älgben.


Detta kallar vi "Hullun kiilto silmissä"


Så, en bild fick jag upp efter att jag skröt, sen sa datorn upp kontraktet! Njut nu av dessa sällsynta bilder som pryder bloggen.


Åh, vilken lycka detta älgben framkallar. Det råkade vara lite kött på det också, och efter en tid i ugnen så blev köttet sådär läderaktigt, och ack så underhållande och smarrigt för Targa. Hon är så ivrig på det att om man råkar få henne att ha en 5 sekunders paus i gnagandet så är hon helt anfådd. Hahaha.

Ett "dagens citat"

Hörde något på radio idag strax före 7 på morgonen då jag hade fört Jones till jobbet: "Raamattu on kuin buffetpöytä, vähän kaikkea on tarjolla ja kukin ottaa sieltä mitä haluaa" Som vidare förklaring kan sägas att man beroende på personlighet och dylikt väljer sitt sätt att tolka det som står i Bibeln, även om samma text står där för alla, så poängterar man olika saker, på väldigt olika sätt.

Okej. En ganska passande liknelse på ett sätt, på ett annat sätt en ganska rolig liknelse. Jag är ingen guru på Bibeln, är personligen inte så berörd av den, men är ändå av den åsikten att Finlands samhälle och lag är uppbyggt med Bibeln som bas, alltså baserar sej massor av vårt samhälles normer, seder, traditioner och funderingar på Bibeln, även om vi inte tänker på det, även om vi inte tror på det och även om vi inte vill det. Jag kan inte säga att jag tror på Gud, jag tror på något, men ändå inser jag att det är fakta att jag lever efter kristna normer och så vidare. Det är liksom det man är infödd i som finntupp.

Nå, jag blev inte så hispig över detta uttalande, men några frågor dök upp:
- varför är man inte lärd att kritisera det som serveras på ett buffetbord?
- påverkar våra personligheter det vad vi väljer att se på buffetbordet?
- blir typen av mat på bordet olika på basen av vad vi prioriterar o.s.v?
- om man tar fasta på en sak i Bibeln, måste man då ta fasta på allt som står där? Och om man tar fasta på en sak ordagrannt, hur kan man då skippa en annan helt och hållet eller göra helt egna tolkningar av det?

Orsaken till varför detta kom upp i NRJ är ju förstås den heta homodebatten som verkar vara på G. Är inte så insatt i den. Vet inte riktigt ens vad den handlar om, vet bara att det förekommit klumpiga uttalanden, och att folk blivit hispiga och skrivit ut sej ur kyrkan.

Ett argument som var hett mot en kvinnlig uttalare som var emot homosexualitet var att om hon nu så hårt tar Bibelns bud att homogena par är fel, hur kan hon tillåta att hennes son går omkring med långt hår? Det lär vara förbjudet enligt Bibeln. Nåja. Som sagt, är inte insatt. Reagerade idag säkerligen för att Bibeln liknades med mat.

För övrigt vill jag meddela än en gång hur äckligt det är med folk som gräver sej i näsan då de kör bil. Herregud. Vet inte vart jag ska ta vägen. Idag också i trafikljusen, tittade jag i backspegeln, och ser en karl som har fingret ända till knogen i näsan. Jag tänkte ta upp registernummern och ringa och fråga om han hittade något. Men sedan tänkte jag att folk som faktiskt så öppet håller på med det där, säkert gladeligen meddelar sitt fynd. Och jag vill nog inte veta sist och slutligen så jag sket i det. Dessutom fick jag veta idag i skolan någonting jätteäckligt som jag inte tänker skriva ut här, men det kantstötte min kvinnlighet, totalt. Fy då.

Under våra ortostatiska undersökningar i skolan idag, noterades jag igen ha en vilopuls kring 90/min. Så högt ska det inte vara i normala fall. Tillsammans med läraren funderade vi på vad det kan bero på, och jag meddelar att jag är endast gravid. "Jaha nåmen då så" utbrister hon, varefter hon undrar hur långt jag är. Sedan konstaterar hon att jag är liten. Jaha. Det känns inte så. Men det verkar ju så eftersom folk fortfarande bara tror att jag är allmänfet. Men borde fettet inte bli till ringar då, istället för en kompakt boll? Egentligen är det där ganska intressant, för många säger att jag är liten. Igår konstaterade läkarna att klimpen väger kring 1,1 kg, fast den skulle få väga lite på 1,2 kg, alltså motsvarar den några dagar yngre klimp än vad min klimp egentligen är. Nå, ingen panik med det alltså, men med tanke på vilka godismängder jag vräker i mej är det ett under att den inte är större. Som bekant kan sockermammors barn vara jättebabyloner. Ett annat under är att jag inte drabbats av diabetes, eller över huvudtaget haft några problem med blodsockret. Det var jag nästa bergsäker på att jag skulle få eftersom jag alltid vetat att jag kommer att problem med sockerransoneringen, now and forever. Så. Häftigt är det på ett sätt. Men det här kommer jag väl att få äta upp sen när min klimp växer sej till 4,7 kg de sista veckorna innan leverans. Men, med tanke på mej själv, och min tillväxt, och mission viktnedgång efteråt, så ska jag ransonera sockret lite fattigare från och med nästa vecka.

En annan nyhet jag fick igår var att om det blir nedrevägsförlossning, så är epidural- och spinalbedövningarna uteslutna för min del p.g.a mina fantastiska blodvärden, vilket också innebär att om det blir planerat kejsarsnitt så måste jag sövas. Jahap..måste jag kämpa naturellt? Nejdå, jag kan säkert få lite livmoderhalsbedövning. Jamen nådåså..!

Plansmide

Jag hade tänkt köpa en tandläkartid till Targa till julklapp. Nu fick den idén en konkurrent, nämligen en kurahalare. Hur smidigt skulle det inte vara med en sån?! En med ben alltså. Hon har en jacka som ska föreställa regn- och vindtålig, men vi suktar efter en halare med fyra ben. Så att hela hon utom svansen typ skulle vara kurahalartäckt. Åh, härliga tider det skulle vara oavsett diverse stormar och ler- och regnväder...

Grejen är den att hon skäms ju själen ur sej bara hon får på sej jackan eller en reflexväst. Det är liksom det värsta hon vet. Å andra sidan, det hon inte vet av lider hon inte av. Det hon lider av nu är gasig mage, känner jag. Dessutom lär denna halare vara billigare än tandläkartiden. Men, tänk om hon faktiskt går typ i chock av halaren, så lämnar den oanvänd. Skulle hon bli mobbad av andra hundar om hon hade halare...andra hundar har ju också halare. Orkar man klä på den alltid när det är vått? Tänk vad smidigt och rent det skulle vara att slippa lerhelvetet.

Nåja. Nu ska jag ut i blåsten och träna lydnad, bara för att kunna skylla på blåsten då det skiter sej och hon tappar öronen i farten. Så kommer jag att konstatera att det nog vore trevligt med en halare. Men att om hon nu hade halaren på sej, så skulle jag bara kunna drömma om att träna lydnad, för det skulle vara omöjligt, det vet jag.

För övrigt kan jag meddela att vi från och med nu är lagliga ägare av tomten. Av laga kraft, liksom. Det står i varje register. Emma, und Jones och sen registernummern på tomten. Giih. så nu äger jag både en bil och en tomt enligt lag. Det känns ju nästan...Otroligt officiellt. Är allt annat jag äger mån tro mindre lagligt, eftersom det inte finns nåt register på det? Annat än svettiga kundregister i vissa fall. Åh, Targa står jag ju också som ägare på. Men hon räknas nog inte som egendom. Hon är liksom bara min, och pyttelite, lite Jones'.

Någon blänger på mej med mindre kärlek i blicken....

Den någon är Targa. Orsaken torde vara den att jag idag utförde höstförnedring nummer 1: jag klippte tasshåren. Så nu tittar hon inte på mej, och om jag lockar på henne vänder hon bort huvudet. Men jag tror nog att hon älskar mej i alla fall. Innan julbocken kommer sa vi utföra höstförnedring nummer 2, badningen. Den kommer att äga rum sen då det har frusit till.

Nu ska jag sparka upp Jones för jag orkar inte höra på hur han spyr upp sina lungor. Sedan ska vi via Prisma och köpa något häftigt rengöringsmedel till tvättmaskinen, som jag fortfarande vårdar med ömhet. Sedan ska vi till Voitby och återlämna hundklippningsmanicken och täcka in vår ved som vi huggit ner på tomten.

Prima skinkor.

Bakdag

Jag fick just nys om Bakdagen, nationell eller internationell var väl inte så viktigt, genom syrrans blogg. Och jag som gått omkring och planerat att baka lite mer en längre tid, och tänkte baka lite idag, men nu tänker jag skjuta upp det till lördagen, då denna dag inträffar. Tills dess ska jag göra en lista med vad jag ska baka, och en annan lista med vad som måste köpas hem innan. Sen på lördag ska jag ta fram hucklet och förklädet och baka och äta deg och smet hela dagen.

Tills dess ska jag nöja mej med att vräka i mej glass och fortsätta förundra mej över varifrån alla får reda på sånadär häftiga dagar...Och andra häftiga saker också för den delen. Alla vet alltid en massa kula dagar och grejer, utom jag. Kanske är det för att jag prioriterar glassätandet före google...? hahah snap!

Lycka heter Rennie

Tidigare har jag lite i smyg mobbat folk som lidit av halsbränna. Om de samtidigt råkat lida av sura uppstötningar, och dessutom varit smarta nog att säga det högt, så har jag gapflabbat som en gris. Så har jag härmat lite legendariska "jagharsurauppstötningar-fraser" såsom, "oj e tar så soårt". Men. Dessa tider är förbi. Efter att nu i några veckor ha lidit av en tilltagande återkommande halsbränna gav jag igår upp när det kändes som om en skogsbrand i storlek av 1/3 Finland ägde rum i min hals. Och så kan man ju inte ha det. Så jag tog Jones i vacker tass och åkte till apoteket. Farmaceuten frågade om vi ville ha hjälp, och då meddelade jag vad mitt problem var. Hastigt fyllde jag i att jag var havande, och det är därför som jag nu lider av dessa besvär. Men åh vilken lättnad av en liten torr sugtablett med wannabe spearmintsmak man kan få! Nu tänker jag trotsa tantvarningen och gå omkring med en ask Rennie i min väska.

För övrigt kan jag meddela att alla som lider av halsbränna från och med nu har min sympati. Kommer aldrig att mobba er igen. Det är nog tillräckligt jävligt utan mitt jävelskap.


Harmt nog, så hann jag ju nyligen beställa hem lite julgardiner. Och idag kom en till Jotexkatalog hem, som erbjöd -50% på dyraste produkten. Så, nu måste jag beställa hem ett par till gardiner, men eftersom de blir 15€ efter rabatten, och minsta leveranssumman är 20, så måsta jag hitta något mer jag vill beställa. Tänk, så trist.

Nu ska jag ta och skriva några rader om blod på engelska. Och sen ska jag översätta min redan inlämnade finska uppsats om COPD till engelska. Men det tror jag inte man får göra, så det där sa jag inget om.


Tandvård, bilbesiktning, och andra To Do's

Jag har alltid en lista med saker som ska göras. Det känns på nåt sätt bättre att ha allting i en lista, så är det bara att bocka av vartefter. Ofta har jag en viktig To Do-lista, och en mindre viktig. Så känner jag mej lite proffsig liksom när jag bockar av allt som jag så effektivt gör.

Nu är t.ex min tand fixad, den som gick sönder när jag åt choklad. Jag ska på nytt om en månad för att fixa en annan som har hål.

Jag har försökt besikta två bilar, och ingen av dem gick genom. Den ena en smaragd från -89 och den andra en Obelix från -98. Så vad säger man? Fuck off? Den ena har varit olaglig att köra med i två månader nu, men som bekant tycker vi om lite spänning.

Jag torde gå till farbror blå och hämta ut mitt slutgiltliga körkort, men jag måste ha sällskap med då, eftersom det finns en yttepyttelite minimal risk för att dom säger att jag får lämna in kortet och hämta det nästa år igen. Osannolikt, men möjligt.

Jag borde slippa till Ikea. Därefter till Seinäjoki. Men först till Ikea. Frågan är den om jag ska dra med Jones och någon annan till Tammerfors- Ikea, eller om jag ska dra med Jones till pappa, och åka till Helsingfors-Ikea.

Jag fick upp våra köksgardiner nu. MEN. Ostrykta. Jag skulle pröva och se hur mycket jag behövde korta dem, men konstaterade att dom dög som dom var, och då orkade jag inte ta ner dem igen för att stryka dem. Ännu skär det lite i mina ögon, men det ser nog inte så jättehemskt ut, tycker jag. Jävligare har man sett, liksom.

Jag borde tvätta golven, men drar mej för det eftersom jag vet att jag bara hinner ställa undan moppen så är det värsta lerhelvetet ute. Så, nej, jag tänker inte tvätta golvet än.

Jag borde betala räkningar. Men har ingen lust. Och vårt kranvatten smakar damm nuförtiden, fast hur man sköljer och tvättar glaset.

Idag flyttade jag över min gudsons bankkonto till en annan bank. Och herregud vilket öde. Inte nog med att jag skulle ha hans signum, jag skulle också veta båda föräldrarnas signum. Men Melvin fick sitt nya konto. Så nu ska pengarna växa orörda där hoppas vi, så kanske han blir rik och fet när han blir stor.

Targa borde få sin tandläkartid. Jag tycker hon har en mindre fräsch odör i sin mun. Kanske beror det på alla kadaver hon äter nu som då?

För övrigt känner jag mej lyckade efter att äntligen ha mixtrat med Kela angående studiestödsuppehållet. Så nu väntar jag bara på att dom andra pengarna ska börja rulla in därifrån sålänge studiestödet pausar.

Och nån liten stackare frågade diskret hur länge butikerna är öppna idag. Den lilla stackaren ska ta sin plånbok och mej och åka till stan och bränna pengar idag. Den stackaren är Jones.

RSS 2.0