Känslofylld klädskåpsstädning...

För att absolut inte hinna skriva hemtenten som ska vara inne den 31:a denna månad, började jag städa klädskåpet. Det var inte värst länge sedan sist, men denna gång gjorde jag det ordentligt när jag insåg faktumet att de kläder jag inte velat eller kunnat ha på typ 2 år inte kommer att användas i framtiden heller. Bittert.

Resultaten var att jag fick många goda skratt och så blev jag lite löjligt nostalgisk. Jag hittade en bh som jag minns att jag hade första gången jag sov hos Jones (jaa sådant minns bara kvinnfolk..) och jag har inte haft hjärta att slänga bort den för den var min absoluta favorit länge när jag var ung. Jag hittade ett par fula mysbyxor som jag hade på mej en gång när Jones kom hem till mej utan förvarning, och jag minns hur jag skämdes och fick bråttom att byta byxor. Hahahaa...goda tider..

Som kanske bekant för somliga kallas jag Kenraali. Kenraali Hurjala. Detta har av någon diffus anledning hängt med sedan högstadiet, och jag minns inte varifrån det uppstod. Nåväl, detta var aktuellt även i gymnasiet. Då bildades en liten rebellisk grupp som bestod av 4 rebellsika flickor som trodde att dom var lite häftiga. Må våra mödrar minnas den tiden med fasa. Eller med magkramp av skratt. Vi fyra utgjorde halva ledningen för försvarsmakten, därför tryckte vi upp snygga tröjor. Min tog jag idag milt snyftande farväl av....Framsidan...Titel och namn alltså...Baksidan, vårt slagord.

Jag tog också farväl av min första Rowlit-pryl, som jag fick första året jag fick vara med på Rowlit.En annan sak som jag gav upp nu är min Abi-tröja. Abi-byxorna har jag använt sönder för länge sedan. På dem stod det GRABIT på rumpan. Häftigt.


Felstavat? Abselut.

Gjorde också av med flera andra plagg, så nu har jag absolut inga kläder alls och måste skaffa nya. På rikitgt. De dumpade kläderna ligger nu i påsar, och jag funderar över vad jag ska göra med dem, föra till Frälsningsarmén eller kämpa med loppis. Först tror jag min syster ska få ta sej en titt. Om någon annan anmäler intresse får man gärna kolla genom dem. Ett riktgivande tips är att de ifrågavarande kläderna inte längre går på mej. Eller jo det gör dom..men inte så som de ska.


24032010

Idag har jag kvällskift på praktiken, så jag har hunnit simma 1 km med mor redan idag. Kändes så otroligt skönt eftersom jag inte hunnit med det på en vecka p.g.a praktiken. Igår var jag dessutom på gym, så jag känner mej typ yberhurttig. Förutom när det gäller dessa jävla hemtenter. Första ska vara inlämnad i övermorgon, nästa den 31:a. Ingen press känner jag. Inte alls. Fy fan säger jag bara. Detta kommer inte att gå ju?

Idag hinner jag inte heller producera hemtent, för nu ska jag ju ut med hunden, jag bykar, jag måste laga mat, och sedan är klockan redan dags att fara på praktik. Hujeda mig. Igår skrev jag en arbetsansökan istället för hemtent, så det är ju en skälig orsak till att inte skriva hemtent?!

Praktiken annars är jättebra, har både lärt mig nya saker och fått öva mej på sådant som jag nästan redan kan ;) Igår satt jag och delade piller i dosetter, och jag kännde nästan att det kunde vara roligt med administrativa uppgifter, men jag ångrade mej när jag tänkte på allt annat man ska göra då. :D Jag är nog inte någon pappers- och kontorsmänniska...Det kommer nog att kännas vemodigt sista dagen.

Nu ska jag aktivera mej. Jag bjuder på en bild av min sås här om dagen. Den hade skinnat sej, så jag skakade kastrullen lite och tog detta som ett tecken på att jag såg dum ut när jag gjorde det, eller dylikt....


Helt klart 2 ögon, och ett flin. Riktat mot mej.


Detta onödiga skräp fick jag för övrigt som tack för
att jag är en så lojal prenumerant. En sil och en
VITLÖKSSKALARE. Häftigt.

Allt för mycket att göra...

Ska snart iväg till praktiken igen, och stressar för allt jag skulle behöva göra. Största stressen är nog hemtenterna, varav ena ska vara inne nästa vecka. Jag har svarat på en fråga, och tänkte börja på med nästa, men ångrade mej för jag hade inte lust att bekanta mej med AKTA.

Idag skulle jag ha kunnat göra något, men jag steg upp och började laga mat(!) och for iväg på gym, kom hem och dushade och åt och ska nu fara iväg till praktiken. Som tur har jag helgen ledig, så då får jag banne mej lov att göra åtminstone ena hemtenten färdig. Men min tur kommer det att vara världens härligaste väder då ska ni se.

Borde skriva praktik dagbok nu också sålänge jag kommer ihåg vad jag gjort där. Borde också göra upp målsättningar för praktiken. Borde göra hemtenter också. Borde diska och ringa banken. Och ringa energisertifikatsbolaget också. Borde klippar klorna på hunden. Borde byka. Borde handla mat. Borde också vattna blommorna tydligen. Borde tvätta golvet efter blodtassarna. Borde skura taket i badrummet. Borde ringa hyresvärden och meddela om en massa fel och deffekter i vår lägenhet som har kommit fram sedan typ länge. Nu borde jag aktivera mej och åka iväg och tillämpa mina teoretiska kunskaper.

I'm ready!

Nu tar jag av mej mina älskade ringar och armband och hänger dem på min fina smyckesdocka, och säger hejdå till lackade naglar. Jag tar en paus från skolbänken, men inte från skolarbeten, och börjar idag min praktik på åldringshemmet.

Lite nervös är jag nog, inte för arbetsuppgifterna, men för något annat. Och för det huruvida dom vill ha mej där på sommaren eller inte...

Ska bli kul att få göra saker och ting på riktiga människor istället för på skolans dockor. Att tillämpa mina teoretiska kunskaper, som det så fint heter. Nu ska jag alltså få kliva in i yrkeslivet och bli lärd av en redan färdig professionell sjukskötare. Det är här vår sjukskötaridentitet börjar formas på riktigt. Gud vad skönt det ska vara att få skippa skolbänken och göra praktiskt arbete hela tiden, 6 veckor framåt, och  4 på sommaren. Palermo! :D

Nu ska jag ut med hunden på en så lång promenad som hennes tassar tillåter, och sedan ska jag ta itu med ena hemtenten och AKTA.

Wish me luck.

Nu jävlar...

..ska jag köpa Nokiagummistövlar eller Kuomastövlar till Targa.
Vi åkte en sväng till hundparken i brist på annat att göra, och när vi kom hem la sej fröken ner och började slicka sina tassar. Tänkte först att det var någon skönhetsprocess, men när jag kollade närmare upptäckte jag att fröken hade 3 av 4 tassar sönder. Detta började på senhösten, när hon bokstavligen hade en bit borta från ena bakre trampdynan. Då skämtade jag om att jag skulle köpa skor åt henne. Nu har jag tappat räkningen på dessa blödande söndriga trampdynor och överväger skor på blodigaste allvar.

Grejen är den att man inte märker att hon är sönder innan man kommer hem, i värsta fall dagen efter när hon haltar som en pensionerad gris.

De enda tassproblem som har funnits hittills har varit relaterade till allergin, då är det antingen öron eller tassarna som gäller, plus magen. Ja och på sommaren har hon haft diverse sår mellan tårna i sin fagra simhud.

Åååh. För börja tillämpa mina teoretiska kunskaper om sårvård igen. Trampdynorna lyser knallrosa/ röda, och fröken tror hon bara råkar få lite prinsessbehandling när jag håller på med dem.

Nej, skor ska hon ha. Kanske man hittar sånadär fula gay-toy-puppy-boy-skor i storlek XXL. Eller boots. Eller pumps. Samtidigt kan jag passa på köpa en morgonrock åt henne. Och en finklänning. Och en söt hoodie, kanske Hello Kitty. Och läderjacka. Och BH. Och leopardtrosor till den kommande löptiden.Gud hon skulle totalvägra att gå med skor! Redan reflexvästen är den största förnedring hon vet, och skor dessutom?! Hon skulle hata mej.

1 km, tårta och gapskratt

Den började med att jag och mor simmade 1 km. Vi fick veta att en annan simmare var 1000:e gången i Tropiclandia idag. Det innebar kaffe och tårta som han bjöd på när vi hade simmat klart och han var färdig med sin vattenjumppa! :D God frukost med andra ord! Man tackar!

Sedan bar det av till skolan för presentation av våra respektfilmer. Jag skrattade så att tårarna sprutade, och alla vet hur det ser ut. Skitkul var det, och alla hade nog lika härliga filmer! Visst kanske lärde vi oss en del av dessa, typ ha alltid en plan B, men mer kanske vi lärde oss om varandra! :D

Jag var nog inte ensam om att fasa för visningen, men det var inte så hemskt. Lite genant att stå och fladdra med näsborrarna i rent gapskratt inför klassen kanske, men det bjuder jag på! :D

Skor.

Jag har ju inga skor?!Orsaken till varför jag började gräva i mina skor mitt i vårvintern, är att de skor jag dansar med har lite knepig klack. Jag borde hitta en rak klack, passligt hög, som befinner sej rakt under hälen.

27 par skor. Varav ett par var sådana jag var ute efter, men dem vill jag inte ha nu, eftersom det händer att jag blir trampad på tårna. , jag måste få nya skor.

 

Några smakprov...

 

Skitsnygga, skithöga.                                      Nilkkurit. Dom svarta är en favorit!

 

 

Dom röda agerar dansskor nu, och                  Sommarnätta skor.. ;)

de svarta tänkte ta över, men icke..!

 

Palermo.                                                      Dom blåa är snattade av mamma... :)

 

 

Nej...Jag har inga skor! Måste få nya. Nya vår- och sommarskor. Och lite kläder också. Dom 2 tunikorna jag fick hem för någon vecka sedan räcker  ju inte så långt...

 

Hursomhaver. Jag fortsätter dansa med mammas gammla röda Tamarisskor. Dom duger så bra så!


Trevlig kvinnodag, gott kvinnfolk!

Idag är det vår dag, och jag känner mig nästan superhäftig idag, för att som hänger med vet att det idag är internationella kvinnodagen! Vår dag, då vi har rätt att be om nästan vilka tjänster som helst av männen vi bor med... ;)

Själv har jag gett vinkar om denna dag sedan i onsdags. Igår försökte han komma undan med att den ypperliga massagemanicken skulle ha varit en kvinnodagspresent. Det går ju inte för sig, så jag meddelade honom att kvinnor ska man uppvakta på rätta dagen, oberoende om det är årsdag, födelsedag, ni vet...

Igår när jag gick och la mej började han springa runt och gräva i lådor som han annars inte rör. Jag undrade om han sökte något skillt, men han tyckte att han nog vet vad han håller på med. Skulle jag inte just ha paketerat in mej i täcket skulle jag säkert att gått och kollat vad hans sysslade med... Men det fick jag veta imorse! :DSkitsött! Han har tur när jag är så enkel att hålla nöjd med choklad! ;)

Så..min kvinnodag är räddad. Fått choklad från morgonen, han diskade igår, gick ut med hunden efter en förfrågning, lade sin tvätt dit den hör o.s.v...Han lär sej..;)

Nu kan jag gladeligen hoppa iväg till skolan idag!

Massagemanick= palermo, very palermo!

För en tid sedan provade vi denna hos dö pärents in låå tu bii, och den var lite häftig. Så idag hämtade vi en egen från Prisma, 59,90, och den rekommenderas starkt!


Infraröd massagemanick med 2 huvudgrejs och reglerbar darrhastighet och löstagbart handtag!

Shit alltså vilken effekt. Denna satte nog fart på eventuellt halsslem, tarminnehåll, blodcirkulation och diverse grejer. Skulle man se tecken på kommande celluliter skulle nog denna grej bli ens bästa vän!

Är inte så insatt ännu i det där men infrarött grej..kopplar mest ihop det med att flytta bilder mellan kännykän, men jag har hört att det ska vara något häftigt...Jag är ju inte fullärd jag heller fast jag är duktig... :D

Jag skulle inte bli förvånad om denna grej inte rekommenderas till personer med rytmstörningar, som vanligt kollade jag icke bruksanvisningarna innan denna testades... Men, den är nog vårt bästa köp på länge, länge...Med denhär känner man faktiskt någon effekt av massagen!

Så, hopp iväg alla och köp denna. Prisvärd, fantastisk, palermo, skitbra!

Tre.....

3 ställen där du skulle kunna tänka dig att bo? Grekland, Belgien, England

3 länder där du skulle kunna tänka dig att jobba?
Någonstans i Afrika, Sverige..ööh...nånstans i Asien..?

3 färger du gillar:
Turkos, blå, svart

3 yrken du skulle vilja ha:
Sjukskötare, lärare, talterapeut at the moment...

3 mål/önskningar du har:
Att skaffa mej en utbildning till om några år, att jag och mina nära och kära ska vara friska och ha det bra, att vinna på lotto.. :D

3 maträtter du gillar:
Fisk, kyckling, pasta. Välkryddat!

3 historiska personer du skulle vilja träffa:
Kekkonen, en Lotta Svärd-medlem från krigstiden, Aristoteles

3 kändisar du skulle vilja/ha velat träffa:
Johnny Cash, Reese Witherspoon, Jim Carrey

3 favoritlåtar just nu:
Whiskey in the jar, resten kan inte slåss om två platser.

3 favoritfilmer:
Dirty dancing, Walk the line, Cry baby...typ :D

3 intressen du önskar dina barn kommer att vara intresserade av:
WTF? Är allergisk mot föräldrar som försöker leva sin egen dröm genom sina barn, men jag skulle gärna se att jag har en ryttare iaf, och kanske en tävlingsdansare i pardans... :D

3 saker du önskar att din man skulle göra:
Erbjuda ryggmassage spontant, inse själv när det är dags att diska, gå ut med hunden eller nåt annat, tjäna mer... ;D

3 saker i din börs:
Körkort, bankkort, kela+försäkringskort! ;)

3 saker du alltid har med dig:
Plånbok, telefjong och nycklar.

3 saker du vill göra just nu och/eller i framtiden:
Bli färdig, börja bygga, känna att jag lyckats med något vettigt!

3 miljoner på kontot, du:
Betalar bort egna och närmaste familjens skulder, och smäller upp ett hus eller två, och dekorerar gården men en fin bil eller 2,  och sparar lite. :)
Hund-mat-ställnings-underlag

Handduken som agerat underlag hittills var nu torr, så jag nu tog jag stansen i vacker tass och stansade nytt tyg på den! Det blev typ skit snyggt!Denna gång syns det inte att jag använt stansen! Jag tyckte underlaget piffar upp hela köket typ! :D Vi har ju blått i köket, så detta var pricken på i! Själva ställningen är ju inte så snygg, men sen när vi har eget hus så ska Targa få en ny matställning i rostfritt stål. Möjligen en sådan som skruvas fast i väggen, hon är ju ändå så pass stor...Den vi har nu är lite i lägsta laget för henne, men lite ska man väl få böja på sej för att få mat..?

Nu håller jag på kokar sej åt henne. Imorgon ska jag koka ris och lite morot åt henne. Det vill ni inte ha bild på. Hela geggan alltså, ihopblandad med hennes torrfoder. Alternativt torrfoder plus burkmat som heter Go Biten. Nu fan ska hon gå upp i vikt! Det stör mej så att jag inte ens kan göra hundgrötar åt henne...eller bara ge fett nötkött. Allt ska man fundera på...Men nu passar det ju att äta med nytt underlag.

Grav irritation och mera kreativitet.

Efter att ha varit och simmat 1 km återigen, kom jag hem och väntade på posten, bara för att bli lite deppad och besviken. Inget brev från kommunen. Jag tog tummen ur röven och ringde Ämbetshuset i Korsholm, för att få veta att dom inte behandlat vårt ärende i februari, så som det var sagt. Jag tänkte smälla av, imorgon torde ju tomtaffären slagits fast.

Ett till samtal gick till förmedlingsfirman, "vår" person var på semester, och en annan skulle ringa efter lunch. Jag väntade snällt under den 3 timmar långa lunchen tills jag fick ett samtal. Det positiva är, att kontraktet står fast tills vidare såvida säljarna inte vill säga upp det efter imorgon. Det skulle handla om att vänta tills denna månads slut. Det jävliga var, att förmedlarna hade fått uppgifter som sa att det fattas anslutningstillstånd. F.U.C.K O.F.F säger jag. Jag, Emma jorma jooseppi Hurjala, har personligen fört dit alla jävla papper som ska införas, före mötet!!! Det tål att tilläggas att jag vid två tillfällen blivit informerad om att vårt ärende är på listan till följande möte.

Såååååååååå. Nu ska jag ta och lugna ner mej idag, för att imorgon sätta på mej finkappan och läppstift och gå och träffa dessa jävla tumrövar och fråga vilket papper som fattas. Eller nej, jag ska be dem visa det papper som fattas. Sedan ska jag le, säga I TOLD YOU SO och säga någon jävla snitsig kommentar om att det är lättare att söka om man tar tummen ur röven och käften och näsan. Sedan ska jag meddela, vid behov även rita, att detta ärende kommer att behandlas på nästa möte. Vuxet, äckligt lungt och sakligt. Punkt.
Nej, jag är inte hatisk. Inte heller förbannad.


Idag när jag tvättade Targas matställ kom jag på en till häftig idé: jag har en handduk under stället, eftersom hon inte är den finaste damen i matbordet, och besämde mej nu att klä över den ljusblåa lite sunkiga handuken men Blått fräsht tyg. Med stansen förstås. Det kommer bli palermo. Sätter en bild när den är klar.

Som prickarna över Ö denna dag ska jag nu ta tag i skoluppgifter.

Jag är också kreativ!

På mitt sätt. Min syster är jättekreativt. Plus konstnärlig. Och duktig. Själv kan jag få underliga kreativitetsryck nu som då, och jag är inte konstnärlig (syrran har det i släkten) och inte så värst duktig.

Folk som har gott minne kan minnas att jag nämt att min syster gjorde en kokbok åt mej för flera år sedan, när jag var nästan liten och hon lite mindre än nu. Den kära kokboken blev full, så jag köpte ett nytt häfte att fortsätta fylla med recept. Det var ett vanligt A4-häfte som jag då tyckte var lite häftigt. Det tyckte jag inte idag, så jag kom på idén att piffa upp det med tyg som jag hade i skåpet. På så sätt fick jag det att se mer ut som mej.


emmaS koKboK av syrran (hur fan har hon orkat sitta och pyssla och klippa ut
och klistra in..), och den egna nydesignade!Den skarpögde ser att jag stansat fast tyget! :D

Vet inte varifrån jag fått stansandet...Är det lathet eller mitt eget kreativitetssätt? Jag har t.o.m fixat Targas reflexväst med stansen. Jag orkade helt enkelt inte sitta och sy fast diverse gummiband och dylikt för hand genom sånadär äckligt hårda förstärkningskanter, så jag stansade allt på plats. Enkelt, snabbt och tydligen hållbart! Pöörfekt!

Jag blev så pytt på att pyssla nu, så jag tänkte fixa ett sån där inretyg till min korg. Men måste fixa gummiband först. Och det kan ju hända att detta projekt visar sej vara för jobbigt, och då skiter jag i det. Tyget som jag har i skåpet är donerat av en kär vän, sofistikerade Sofia, och jag hade tänkt att sy gardiner eller dynöverdrag av det. Det har jag inte gjort för vi har inga prydnadsdynor och tyget räcker inte till sådana gardiner jag vill ha, om jag inte nöjer mej med sådana som slutar vid blombrädet. Tänk om jag skulle klä över vår fula vita nostalgiska byrå med tyg? Shit vad snyggt det skulle bli.

RSS 2.0