Va ere frågan om rikti?

Jag har redan i några veckor tvingat Jones till diskussion om julgranen i år. Var, hur? Jones totalstrejkar. Till på köpet har han bra argument, man behöver inte vara en vis man för att fatta att Klimpen kommer att totalrenovera granen, och kanske till och med dra den över sej.

Nu är jag lite ängslig. I ett oerhört svagt ögonblick sa jag niin no, ehkä sen pitää jättää pois tänä vuonna. Det var liksom en sån svag stund då jag skulle låta Jones tro att han får bestämma en sån grej.

Värst av allt är att jag just tog mej själv på bar gärning med att fundera att man kunde ju lägga julgransbollarna i en fin vas typ, utom Klimpens räckhåll. Egentligen borde jag ju bara för att protestera pynta julgranen en vacker dag i december innan far i huset kommer hem. Men, grejen är den att jag är lite osäker. Klimpen river ju i exakt allt han kommer åt, en julgran dessutom med glitter och bollar och ljus och faderullan. Tror att det skulle bli väldigt mycket negativ ajaj-stämning påföljt av en massa gallskrik av den rebelliske ungen. Eller borde man nu tillämpa Super-Nannys tips, sätta sig ner på barnets nivå och föklara att, nej, sånt beteende är inte acceptabelt, mamma blir besviken på dej då du river i granen. Känns mindre effektivt. Kanske det är nu jag borde föregå med gott exempel i smyg och visa Klimpen att pappa också får bestämma ibland då mamma blir så himmelens snäll och flexibel att hon ger vika för något hon egentligen skulle totalvägra, för det är så man ibland måste göra då man blir stor.

Svåra frågor. Verkligen svåra. Det handlar ju faktiskt om julgranen.

Kommentarer
Postat av: sofia

hmm..ja hade faktiskt int ens tänkt på de alternativ som J framfört..klimpen me granen över sig å allt pynt över hela huse lockar ju knappast.. Kan hända att du emma måst ge vika påriktit denna jul. Om de e alls ti nån tröst så kan ja lugnt meddela att vuokko å framförallt matti gärna har fram sin ÄKTA julgran ti typ slute av mars. Nope, inga barr kvar. ;)

2011-11-11 @ 17:07:42
Postat av: Anonym

Ställ julgranen bakom soffan o ställ soffan mot ett hörn och fyll igen hålen som bildas mellan soffa och vägg...så får ni iaf se toppen av julgranen...och så får ni gratis akupunktur i nacken varje gång ni sitter i soffan :)

2011-11-11 @ 20:41:17
Postat av: Petra

Hämta en lite mindre gran (läs: stjäl en i en passlig skog) och ha den på ett bord som rebellen inte kommer åt! Voila julstämning.

Ett år så hade jag julgransbollar uppradade på en bricka, det var snyggt!!!

2011-11-11 @ 22:29:15
URL: http://snicksnackpetras.blogspot.com
Postat av: Heidi

Jaa tanken att er herreman ska få granen över sig e int nå rolig! :( I fjol klättra Mimmi opp å ner i vår julgran enda tills både katt och gran föll omkull på golve, å då va ja oroli hu e gick för henne fast hon bara e en katt å har 9 liv på köpe ;) Pepas förslag om en mindre julgran låter bra, he hadd vi alla jular då int en riktig gran rymdes i vår hyreskämppä. Så kan du kompenser me myki julpynt på såna ställen dit int herremannen slipper :D

2011-11-12 @ 09:55:17
Postat av: Emmalainen

Åh, man tackar för era kloka tips. Måste nog tänka efter riktigt ordentligt i år med det här... Klimpens första jul utan julgran går ju liksom inte riktigt, eller hur inte?

2011-11-12 @ 21:26:58
URL: http://theems.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0